Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ο Sir Βασίλης Μαρκεζίνης, ο Οδυσσέας και ο Δημιουργός του

Ο Sir Βασίλης Μαρκεζίνης, επέλεξε το Ναύπλιον για την παγκόσμια πρώτη παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο  "Ο Οδυσσέας και ο δημιουργός του".
Με το βιβλίο του αυτό ο Sir Βασίλης Μαρκεζίνης επιχειρεί μια άλλη ανάγνωση της «Ομηρικής Οδύσσειας», που ως γνωστόν αποτελεί ένα από τα μεγάλα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, θέλοντας να αναδείξει την σπουδαιότητα του Ομήρου στην εποχή μας.
Την σχετική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουλευτικό χθες, Σάββατο 1η Απριλίου, διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων με την συμμετοχή του Ομίλου UNESCO Αργολίδας.


Ο Sir Βασίλης Μαρκεζίνης είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας μέλος των περισσοτέρων ακαδημιών της Ευρώπης με σημαντικό έργο όσον αφορά νομικά θέματα, διακίνηση ιδεών, τους κλασσικούς και τις καλές τέχνες.
Τον Sir Μαρκεζίνη προσφώνησε η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO Μαίρη Ζηλεμένου και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος
Την εκδήλωση παρακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλου και Κέντρων για την UNESCO το οποίο ανακήρυξε και επίτιμο μέλος τον Sir Μαρκεζίνη. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων του πρόσφερε το έμβλημα του Δήμου και ένα ημερολόγιο με την απεικόνιση του Πρώτου Κυβερνήτη της απελευθερωμένης Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστος Γραμματικόπουλος, η νέα Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου - Σμυρναίου, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Χρήστος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτουλας, ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντιδέας, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ράλλη και πολύς κόσμος.
Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO.

Συμμετείχε η χορωδία της Αργολικής Πολιτιστικής Πρότασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: