Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017: 24ωρη Γενική Απεργία οργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς


Συνεδρίασε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, στον απόηχο του νέου σκληρού και βάρβαρου πακέτου μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα. Το σώμα επικύρωσε την απόφαση της συνάντησης στην οποία μετείχαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ εκπρόσωποι κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 17 Μαΐου. Η ημερομηνία της απεργιακής κινητοποίησης θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.


Στο πλευρό των Ελληνικών Συνδικάτων είναι και τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα, τα οποία έχουν καταδικάσει με συνεδριακές τους αποφάσεις τις αντιδημοκρατικές επιθέσεις της Κυβέρνησης στα Ελληνικά Συνδικάτα!
Το συνδικαλιστικό κίνημα πάλεψε και παλεύει για να αποκρούσει αυτές τις πολιτικές υλοποιώντας τα τελευταία χρόνια:
** 42 Απεργίες.
** Προσφυγή στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων
** Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των μνημονιακών νόμων και δικαίωση για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.
** Προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και δικαίωση, ανάμεσα σε άλλα, για τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους κάτω των 24 ετών ενώ εκκρεμεί η νέα απόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
** Προσφυγή από το 2010, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, και λήψη σειράς αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων,
** Κατάθεση ήδη και νέων προσφυγών, με την παρουσία του ILO στην Ελλάδα να οφείλεται σε αυτές τις προσφυγές.

«Τα συνδικάτα δεν είναι το "παλιό" και η "οπισθοδρόμηση" όπως ισχυρίζεται ο κύριος Πρωθυπουργός. Το ΠΑΛΙΟ και η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ είναι η σημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζει ευλαβικά τα μνημόνια, εγκαταλείποντας εν μια νυκτί την αριστεροσύνη της εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: