Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος στη Λίμνη Στυμφαλία, γίνεται την Κυριακή

Τελευταίες ημέρες εγγραφών για το Stymphalia Lake Run 2017, που διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», την Κυριακή 28 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη λίμνη Στυμφαλία. 
 
Παράλληλα με τον αγώνα «Stymphalia Lake Run 2017», φιλοξενούνται στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας παράλληλες δράσεις με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα αναβιώσουν παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια για παιδιά, και θα διοργανωθεί γευσιγνωσία εδεσμάτων που έχουν πιστοποιηθεί ως «κορινθιακό πρωινό», για μικρούς και μεγάλους. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις δυνατότητες συμμετοχής σε δράσεις γνωριμίας με την Ορεινή Κορινθία.

Οι μικροί φίλοι του αθλητισμού, ειδικότερα, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην μη αγωνιστική διαδρομή «ΙΟΛΑΟΣ», συνολικής απόστασης 1χλμ. Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων. Το έντυπο της εγγραφής/συναίνεσης διατίθεται και στο site του ΠΙΟΠ (www.piop.gr), για όσους γονείς θέλουν να δηλώσουν εκ των προτέρων τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Στο πλαίσιο των παράλληλων προπαρασκευαστικών δράσεων, το Σάββατο 27 Μαΐου (ώρα 12:00), θα προβληθεί στο Μουσείο το ντοκιμαντέρ Ο τερματισμός (σκηνοθεσία: Ελιάνα Αμπραβανέλ, 2016, 67’).

Οι δρομείς μπορούν να παραλάβουν τα νούμερά τους από Κόρινθο, Κιάτο, Αθήνα, αλλά και από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» (e-mail: mikoni.ds@gmail.com, τηλ. 27420 22573), ή με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (κ. Λάια Κιουρκτσόγλου, e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr, τηλ. 27470 22279 και 27470 22296).


Δεν υπάρχουν σχόλια: