Νεα

Ε.Ο.Σ. Το 4ήμερο του Αγίου Πνεύματος πάμε στην Κρήτη

Ο Ε.Ο.Σ., το 4ήμερο του Αγίου Πνεύματος, δίνει την ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του να γνωρίσουν τη χώρα των Σφακείων στην Κρήτη και να φτάσουν μέχρι την κορυφή των Λευκών Ορέων.
Διαβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής:
Πέμπτη 1 Ιουνίου:
Αναχώρηση στις 18:00 από τον Άγιο Νικόλα στην Κόρινθο και στις 21:00 από το λιμάνι του Πειραιά για Χανιά.
Παρασκευή 2 Ιουνίου:
Άφιξη στο λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο λεωφορείο ,μετάβαση στην Ανώπολη Σφακίων. Τακτοποιούμαστε στα δωμάτια και ετοιμαζόμαστε για την πεζοπορία.
Πεζοπορία από τη γέφυρα της Αράδαινας στο φαράγγι της Αράδαινας μέχρι τα Μάρμαρα.  Ώρες πορείας: 3 Βαθμός δυσκολίας: Α.
Όσοι θέλουν μένουν στην παραλία, τρώνε στην υπέροχη ταβέρνα και με θαλάσσιο ταξί (κόστος 8 Ευρώ) μεταφέρονται στη Χώρα Σφακίων . Οι υπόλοιποι συνεχίζουν μέχρι το Λουτρό. Ώρες πορείας  + 1,5 . Όσοι θέλουν μένουν στο γραφικό Λουτρό και με το πλοίο της γραμμής στις 18:10 με κόστος 5 Ευρώ    μεταφέρονται στη Χώρα Σφακίων . Μια τρίτη ομάδα συνεχίζει από το Λουτρό ,περνάει από τα Γλυκά Νερά κάνει μπάνιο και συνεχίζει στο Ε4 μέχρι τη Χώρα Σφακίων όπου στην έξοδο του μονοπατιού τους περιμένει το λεωφορείο.
Και οι τρεις ομάδες μεταφέρονται στην Ανώπολη όπου γίνεται η διανυκτέρευση.


Σάββατο 3 Ιουνίου:
Ορειβατική ομάδα: Μετάβαση με αγροτικά (με κόστος περίπου 5 Ευρώ)  στη θέση Ρουσσές ( 1750 μ.) Ανάβαση από μονοπάτι μέχρι την κορυφή των Λευκών Ορέων στις Πάχνες ( 2.454 μ.). Κατάβαση από μονοπάτι μέχρι την Ανώπολη.
Ώρες πορείας : 8  Βαθμός δυσκολίας: Β.
 Μετάβαση με το λεωφορείο στο Ηράκλειο ,όπου γίνεται διανυκτέρευση.
Πεζοπορική ομάδα: Διάσχιση του φαραγγιού της Ίμπρου, (Ώρες πορείας: 3 Βαθμός δυσκολίας: Α), μετά επίσκεψη στο κάστρο του Φραγκοκάστελλου και μπάνιο στη ομώνυμη παραλία.

Κυριακή 4 Ιουνίου
Ορειβατική ομάδα: Μετάβαση με το λεωφορείο στο οροπέδιο της Νίδας. Ανάβαση στην κορυφή του Ψηλορείτη (2456μ.). Κατάβαση στο Λάκκο του Μιγερού. Ώρες πορείας: 8 Βαθμός δυσκολίας: Β.
Πεζοπορική ομάδα: Πεζοπορία στον Ψηλορείτη: Ώρες πορείας: 3-4 Βαθμός δυσκολίας: Α.
Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.Δευτέρα 5 Ιουνίου: Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου  (16€ ανά άτομο) . Μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Επίσκεψη στο μοναδικό θαλασσόκοσμο (ενυδρείο ) 9€ ανά άτομο, σε group άνω των 20 ατόμων η τιμή διαμορφώνεται σε 6€ ανά άτομο οπότε θα πρέπει να ξέρουμε νωρίς ποιοι θα έρθουν στο θαλασσόκοσμο.        
 ατο βράδυ στις 21.00 για Πειραιά.
Τρίτη 6 Ιουνίου: Άφιξη στις 6:30 στο λιμάνι του Πειραιά. Αναχώρηση για Κορινθία.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στον αρχηγό:
Μενούνος Περικλής 6973986683
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 -22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια