Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Τα σχόλια της 5ης σελίδας

1. Διανομή ρόλων και χρημάτων
Κάθε φορά που ακούμε ότι η αναπτυξιακή  εταιρεία ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ (αλήθεια γιατί την ονομάζουν αναπτυξιακή), θα υλοποιήσει ένα έργο πρέπει να αναρωτιόμαστε: «Σε ποιους θα μοιράσει λεφτά, καθ’ υπόδειξη ποίων, πόσα και για ποιόν σκοπό».
Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ είναι μια εταιρεία την οποία αγωνίσθηκε, λυσσωδώς, για να την ελέγξει (και να την καταστήσει εργαλείο της πολιτικής του) ο Πέτρος Τατούλης, αμέσως μόλις εκλέχθηκε για πρώτη φορά ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο ίδιος έγινε Πρόεδρος με νομικά αμφισβητούμενη εγκυρότητα. Ως Διευθύνων Σύμβουλος διορίσθηκε ο εκ Κουτσοποδίου Κώστας Μπιτζής (Σκούρκος στο παρατσούκλι), μη εκλεγείς υποψήφιος του συνδυασμού του (με άγνωστη μηνιαία αντιμισθία και απολογισμό δραστηριοτήτων φυσικό και οικονομικό).
Τώρα, αυτή η εταιρεία καλείται να διαχειριστεί 108.000 ευρώ για την υλοποίηση των εκδηλώσεων «Άργος –Μυκήναι: Διεθνής τόπος». Θα περιμένουμε να δούμε τι περιλαμβάνουν οι επί μέρους εκδηλώσεις, ποια φυσικά πρόσωπα επέλεξαν τα δρώμενα και θα καταθέσουμε την κριτική μας.


2. Αχ! βρε Γιάννη…
Γίνεται χαμός με τα μέτρα δυστυχίας που νομοθετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ. Υπάρχει όμως κάποιος, παλαίμαχος των αντιμνημονιακών αγώνων που, αυτή τη φορά, δεν ανοίγει το στόμα του. Που περιορίστηκε να επιβεβαιώσει την αριστερή του ιδεολογία ψηφίζονται τη νομοθέτησή του 4ου μνημονίου, χωμένος μέσα στο πλήθος των «ναισεόλα» βουλευτών. Για να μην του καταλογίσουμε όμως ότι είναι ανύπαρκτος, έβγαλε μια ανακοίνωση. Μόνο που αντί να λέει «δεν τα ψηφίζω» ή «γιατί τα ψηφίζω», βροντοφώναξε… «Μπράβο στα παιδιά του ΓΕΛ που βραβεύτηκαν». Τώρα το γεγονός ότι με την ψήφο του ο Γιάννης Γκιόλας στέλνει τους βραβευμένους του ΓΕΛ να γίνουν εργάτες των καπιταλιστών της Γερμανίας είναι ψηλά γράμματα (και για τον ίδιο και για τους ψηφοφόρους του).

3. Αυτοκαταστροφικός Δήμαρχος
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι, το να είναι κάποιος αυτοκαταστροφικός, αποτελεί δικό του πρόβλημα. Αν όμως αυτός ο κάποιος είναι Δήμαρχος και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, τότε το πράγμα αλλάζει.
Η περίπτωση του Δημήτρη Σφυρή είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Το κακό είναι ότι την αυτοκαταστροφική του τάση, θα την πληρώσουν, εκτός από τον ίδιο, και οι σύμβουλοι που τον εμπιστεύτηκαν. Και βέβαια, αν δεν μαζέψουν εγκαίρως, τη δυσαρέσκεια των μελών του ΣΦΙΠ θα την αισθανθεί και ο Δήμος που διοικεί.

4. Δικαιώθηκε ο Δημότης
Μαθαίνω ότι ο Συνήγορος του Πολίτη ασχολήθηκε με αίτημα Πολίτη, Δημότη Ναυπλίου, και τον δικαίωσε. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος υπάλληλος ή κάποια διαδικασία δεν ήταν σωστή.
Για να φτάσει όμως ένας Δημότης να καταφεύγει, για να βρει το δίκιο του, στον Συνήγορο του Πολίτη, καταλαβαίνετε πως κάποιοι δεν του έδωσαν τη σημασία που θα έπρεπε. Σφάλμα.
Οι υπάλληλοι υπάρχουν και πληρώνονται για να υπηρετούν τους Δημότες, στα πλαίσια του νόμου, και όχι να τους βάζουν σε τέτοιου είδους ταλαιπωρίες, προσφυγές και έξοδα.


(αναδημοσίευση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» της 19ης Μαΐου 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: