Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τσίπρας προς Περιφερειάρχες: "Κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση να σχεδιάσουμε από κοινού την επόμενη μέρα".


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τους Περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών της χώρας. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού εις εφαρμογή του νέου σχεδιασμού της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα και ειδικότερα την εκπόνηση ενός νέου Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.


Το Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπως και η αναθεώρηση του Συντάγματος, θα αποτελέσουν άξονες του νέου κυβερνητικού αφηγήματος, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος.
Η κυβέρνηση προγραμματίζει την πραγματοποίηση 13 Περιφερειακών Συνεδρίων στα οποία θα συζητήσει την κατάρτιση περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, θέλοντας να στείλει "ένα μήνυμα φυγής προς τα εμπρός, και εμπλοκής με την καθημερινότητα και την πραγματική πολιτική, με κοινωνικό αποτύπωμα".
Με Twite στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Τσίπρας απευθύνεται προς τους 13 Περιφερειάρχες και ζητά την συμμετοχή τους προκειμένου "Κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση να σχεδιάσουμε από κοινού την επόμενη μέρα".
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι περιφερειάρχες:
Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,
Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης,
Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης,
Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός,
Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης,
Αττικής Ρένα Δούρου,
Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,
Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης,
Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλατσάτος,
Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου,
Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και

Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: