Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Δημήτρης Τσίρος: «Ο Δημήτρης Κωστούρος διοικεί τον Δήμο Ναυπλιέων με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ενάντια σε συμφέροντα και παλαιοκομματικές τακτικές»

Δημήτρης Τσίρος:
Συστρατεύεται με τον Δημ. Κωστούρο
«Η λειτουργία του Δήμου και της δημοτικής παράταξης που τον στηρίζει, έχει αποδείξει ότι ο σημερινός Δήμαρχος έχει το σθένος να διοικήσει και να ασκήσει τα καθήκοντα του διαφορετικά από ότι πίστευα, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ενάντια σε συμφέροντα και παλαιοκομματικές τακτικές».
Με τα λόγια αυτά, που αναφέρονται στον Δημήτρη Κωστούρο, το δυναμικό στέλεχος της Παράταξης «Ναύπλιο Νέα Ελπίδα», Δημήτρης Τσίρος,  εξηγεί γιατί, μετά την αποχώρησή του από τον συνδυασμό του Χρήστου Γραμματικόπουλου, επέλεξε να συνεχίσει προσφέρων στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από τις τάξεις της παράταξης «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα».
Ο ίδιος, αναφέρει ως κύριο λόγο απομάκρυνσης από την παράταξη Γραμματικόπουλου, την «έλλειψη συλλογικότητας και δημόσιας λειτουργίας της δημοτικής κίνησης».
Η προσχώρηση Τσίρου στην παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» έρχεται να ενισχύσει, ακόμη περισσότερο την εκλογική δύναμή του Δημήτρη Κωστούρου στο Τολό αλλά και να καταγράψει τις θετικές για την δημοτική αρχή, διεργασίες που γίνονται στην κοινωνία του Δήμου Ναυπλιέων.


Μεγάλος χαμένος ο Χρήστος Γραμματικόπουλος, ο οποίος καλείται να εξηγήσει στο εκλογικό σώμα «γιατί του φεύγουν τα στελέχη του, το ένα μετά το άλλο».  Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, από τις εκλογές και μέχρι σήμερα, έχουν αποχωρήσει από την παράταξη Γραμματικόπουλου οι:
Μαρία Ράλλη: Δημοτική Σύμβουλος
Βασίλης Βασιλόπουλος: Δημοτικός Σύμβουλος
Νίκος Χρόνης: Δημοτικός Σύμβουλος
Καθώς και σημαντικός αριθμός στελεχών, μη εκλεγμένων, αλλά με έντονη παρουσία στα κοινά.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΤΣΙΡΟΥ
«Πριν 2 χρόνια συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές του 2015 με τον συνδυασμό Ναύπλιο Νέα Ελπίδα με επικεφαλή τον κ. Γραμματικόπουλο, παίρνοντας μέρος ενεργά στον αγώνα για τη διεκδίκηση της ψήφου των συμπολιτών μας ώστε να δημιουργήσουμε την νέα ελπίδα για το Δήμο Ναυπλιέων, όπως ήταν και το όνομα του συνδυασμού.
Ο αγώνας αυτός έφερε την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας και εμένα στην θέση του επιλαχόντα σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο.
Μετά από 25 μήνες παρακολούθησης και συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα της τοπικής μας κοινωνίας μας οι πεποιθήσεις μου περί συλλογικότητας που ευαγγελίζονταν η δημοτική παράταξη πήγαν πολύ γρήγορα περίπατο. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι μόνο οι διαφορετικές αντιλήψεις και πρακτικές που ακολουθεί ο επικεφαλής της μέχρι σήμερα παράταξης που ανήκω αλλά κυρίως η γενικότερη μη λειτουργία της δημοτικής παράταξης.
Πιστεύω ότι ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τον εκλεγμένο Δήμαρχο και τις προτάσεις – αποφάσεις που λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο, να προτείνει λύσεις ενώ οφείλει να διαφοροποιείται με επιχειρήματα και σχέδιο στα σημεία τριβής της με την εκάστοστε Αρχή. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποφασίζονται πάντα στα πλαίσια της συλλογικότητας και της δημόσιας λειτουργίας μιας δημοτικής κίνησης. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο ρόλος και σκοπός της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να είναι η απουσία της από τις αποφάσεις, δεν μπορεί να είναι η μόνιμη άρνηση σε κάθε πρόταση και φυσικά δεν μπορεί να μην αντιπροτείνει κάτι εκεί που διαφωνεί.
Με την παρούσα δήλωση μου θέλω να ενημερώσω για την αποχώρηση μου από τον συνδυασμό Ναύπλιο Νέα Ελπίδα.
Η συμμετοχή μου ωστόσο στα κοινά καθώς και ο αγώνας για τον τόπο μας δεν σταματάει εδώ. Τουλάχιστον όχι σήμερα.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι από σήμερα στρατεύομαι με την δημοτική κίνηση, Ναύπλιο Επόμενη Ημέρα, του Δημάρχου κ. Κωστούρου.
Η λειτουργία του Δήμου και της δημοτικής παράταξης που τον στηρίζει, έχει αποδείξει ότι ο σημερινός Δήμαρχος έχει το σθένος να διοικήσει και να ασκήσει τα καθήκοντα του διαφορετικά από ότι πίστευα, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ενάντια σε συμφέροντα και παλαιοκομματικές τακτικές. Η σταθερή του στάση απέναντι σε όσους επιβουλεύονται το καλό του Δήμου και τον δημοτών όπως και ο καθημερινός του αγώνας είναι αποδεκτά από όλους.
Θέλω να δηλώσω σε όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσες που μου εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, ότι καθημερινά προσπαθώ να αγωνίζομαι για όλα όσα είχαμε πει και είχαμε συμφωνήσει στις εκλογές του 2014. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο σήμερα και ένα πολύ καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: