Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Για το καλό τους!!!

Καραθώνα αγάπη μου!
Είχε και τα καλά της η φωτιά που έπιασε στο σκουπιδότοπο της Καραθώνας. Κλαδιά, Φοινικόδεντρα και λοιπά εύφλεκτα κάηκαν ή θάφτηκαν κάτω από το χώμα.
Έτσι μπορούμε να πούμε πως δεν θα φουντώσει πάλι τον επόμενο μήνα. Ας μην ξεχνάμε ότι από την 1η Μάη ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Τα χρόνια τα παλιά!
Με σουβλάκια και λουκάνικα την έβγαλαν οι Ναυπλιώτες, και όχι μόνον, που γιόρτασαν την Πρωτομαγιά στην Καραθώνα, με αμφιτρύωνα τον Ραφαήλ Μπαρού ως εκπρόσωπο του Δήμου Ναυπλιέων.
Οι παλιότεροι νοστάλγησαν την εποχή που, και πάλι με αμφιτρύωνα τον  Μπαρού, έβλεπαν τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου να τους κουβαλάνε Λαμαρίνες με ολόκληρα αρνιά για να γιορτάσουν -και τότε- την Πρωτομαγιά.


Χρονόπουλος και Χρηστίδης

«Να μπούμε και οι δύο σαν υποψήφιοι στην Αργολίδα και ας νικήσει ο πιο δημοφιλής», ήταν η μία πρόταση που ακούστηκε.
«Να μπει ο ένας στην Αργολίδα και ο άλλος στην Α΄ Αθηνών, να αλληλοϋποστηριχτούμε και να εκλεγούμε και οι δύο» ήταν η άλλη πρόταση που επίσης έπεσε στο τραπέζι.
Προβλέπω να επικρατεί η δεύτερη και να δημιουργεί πονοκέφαλο στον Γιάννη Μανιάτη που αυτό τον καιρό έχει αυξήσει τους φίλους του στα Αθηναϊκά ΜΜΕ και έχει μειώσει τους ψηφοφόρους του στην Αργολίδα.
(τη φωτογραφία τη δανειστήκαμε
από το StaLa News του Σταύρου Λαμπρούση)

Και ο άγιος χρειάζεται προστασία!
Συνήθως ζητάμε από κάποιον άγιο, τον αγαπημένο του άγιο ο καθένας, να μας προστατεύει. Εμάς, τους αγαπημένους μας και το σπίτι μας.
Ας μου πει όμως κάποιος, το χαλκό και τις καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Λουκά, ποιος θα τις προστατέψει από τους «ευπαθείς προστατευόμενους των δήθεν προοδευτικών»;
Βλέπετε, είναι «κάπως απομονωμένη» η εκκλησία που, με λαμπρότητα εγκαινιάσθηκε το προηγούμενο Σάββατο.

Αναπτυξιακές …για λίγους!
Σκεφθείτε, λέω τώρα, να υπήρχε στην Αργολίδα ένας δημοσιογράφος που αντί να κάνει αναπαραγωγή δηλώσεων των ασκούντων εξουσία, να έκανε ερευνητική δημοσιογραφία.
Σίγουρα θα γινόταν πλούσιος. Ας μην πάει το μυαλό σας σε περίεργες εξαγορές. Την αυξημένη ανταπόκριση του κόσμου που θα έσπευδε να αγοράζει την εφημερίδα του εννοούσα.
Όμως μια και το έθεσα, λέω να επιχειρήσω μια ερευνούλα σχετικά με την κομπίνα των Αναπτυξιακών εταιρειών.

Το τέλος της αθωότητας!
Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκλήρωσα μια έρευνα αγοράς όπου είχα θέσει το εξής ερώτημα: «Ποια είναι μεγαλύτερη μπίζνα, ο αθλητισμός ή ο πολιτισμός»;
Οι απαντήσεις ήταν μοιρασμένες. Οι μισοί μου είπαν ότι είναι ο Πολιτισμός και οι άλλοι μισοί πως είναι ο Αθλητισμός. Όμως ξεκινούσαν με ένα «Εξαρτάται». Και συνέχιζαν λέγοντας «Αν μιλάς για μπίζνα που κάνουν πολιτικοί, είναι ο Πολιτισμός. Αν όμως μιλάς για μπίζνα που κάνουν οι ιδιώτες τότε είναι ο Αθλητισμός».

Εκπαιδευτικοί εναντίον μαθητών!
Ενοχλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ γιατί ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, ασφάλισε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές, όλων των βαθμίδων και όλων των σχολείων, από όλα τα χωριά του Δήμου. Και αντί να πουν «προχώρα Δήμαρχε και βρες τον τρόπο να ασφαλιστούν και όλοι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί», έβγαλαν ανακοίνωση εναντίον του και του αποδίδουν όλα τα κακά της σύγχρονης Ελλάδας.
Προφανώς θα προτιμούσαν να είναι τα παιδιά ακάλυπτα, για να μπορούν να αξιοποιούν υπέρ του κόμματος (ένα είναι το κόμμα), την δυσαρέσκεια των ανήμπορων να τα προστατέψουν, ανασφάλιστων γονέων τους.

Ζητείται απάντηση!
Υπάρχει ένα ερώτημα που μου θέτουν, σε συζητήσεις, πολλοί από τους παλαιούς της «Πρωτοβουλίας» τους οποίους γνωρίζω και με τιμούν με την φιλία τους. 
«Γιατί οι Ναυπλιώτες δεν ήρθαν κοντά μας ενώ εμείς είχαμε και διάθεση προσφοράς αλλά και ιδέες για την πόλη μας και τα προβλήματά της»;


Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τους απαντήσει;


 (Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της 5ης Μαΐου 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: