Νεα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Στον Δήμο Ερμιονίδας παραποιούν κατ’ εξακολούθηση τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και αλλοιώνουν τις συνθέσεις Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών και Δημοτικών Επιχειρήσεων

Δημήτρης Σφυρής και Γιάννης Πάλλης:
Μια σχέση που συνεχώς δημιουργεί προβλήματα στο Δήμο
Η δημόσια καταγγελία στην οποία προχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Τάσος Λάμπρου, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. αναφέρεται σε ηθελημένη παραποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είχαν ως θέμα την συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων στην ΔΕΥΑΕΡ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας) και στο Αθλητικό Κέντρο Γ.Ε. Μπουρνάκη της Ερμιόνης. Οι αποφάσεις, παραποιήθηκαν, πλαστογραφήθηκαν και εμφάνιζαν διαφορετική σύνθεση των Δ.Σ. στους δύο κορυφαίους βραχίονες πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι διαχειρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ασκούν πολλαπλή επίδραση στις τοπικές κοινωνίες.
Ο καταγγέλων Δημοτικός Σύμβουλος, απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά την άμεση σύγκλιση του κορυφαίου οργάνου του Δήμου Ερμιονίδας προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης και να διορθώσει την σύνθεση του Συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ.


Καταλαβαίνει κανείς ότι, κάθε απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ που θα ληφθεί με την εσφαλμένη σύνθεση, δεν θα είναι νόμιμη και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές ή στα έργα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥ: Τους έπιασε
με τη γίδα στην πλάτη
Κρανίδι 22/5/2017
Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας κ. Δημαράκη Α.
Κοιν.: Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δ.
Θέμα: «Παραποίηση Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου – Αίτημα για άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου»
Στις 15/5/2017 αναρτήθηκε στην Διαύγεια του Δήμου Ερμιονίδας με ΑΔΑ:91Κ5ΩΡΡ-ΩΛΟ, η απόφαση 76/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας με θέμα «Ορισμός μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ» για τα επόμενα 2,5 χρόνια της παρούσης δημοτικής περιόδου, η οποία εγκρίθηκε κατά την 6η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2017, στις 29/3/2017.
Η απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο κ. Η. Κατσάβελας είναι τακτικό μέλος και η κ. Α. Σοφικίτη είναι αναπληρωματικό μέλος, παραποιεί την απόφαση όπως αυτή εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/3/2017, κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή.
Στην αρχική νόμιμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή φαίνεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΕΡ και στην απόφαση 89/2017 της 4/4/2017 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ, η κ. Α. Σοφικίτη είναι τακτικό μέλος με αναπληρωματικό τον κ. Σ. Σταϊκο και ο κ. Η. Κατσάβελας αναπληρωματικός του τακτικού κ. Γ. Τσεγκή.
Οι αλλαγές των ονομάτων που έγιναν αυθαίρετα στην σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ, χωρίς νέα έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν παραποίηση των πρακτικών του Δ.Σ., πλαστογράφηση αποφάσεων Δ.Σ. και καταστρατηγούν την νομιμότητα στην λειτουργία του Δήμου.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ούτε ο Δήμαρχος, στα πλαίσια μιας ορθής επανάληψης, να αλλάζουν αυθαίρετα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να πλαστογραφούν αποφάσεις και να παρανομούν.
Εάν θέλετε αλλαγές στα πρόσωπα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΕΡ, σε περίπτωση που κάνατε ηθελημένο λάθος τον Μάρτη του 2017, έχετε μία επιλογή, να ξαναφέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εδώ είμαστε εμείς να σας βοηθήσουμε να διορθώσετε το ηθελημένο λάθος σας.
Ζητώ από τον Δήμαρχο κ. Σφυρή να ξαναφέρει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μην αναγκαστώ να προσφύγω κατά της απόφασης 76/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.
Η επιλογή μου να περιμένω τις ενέργειές σας, σχετίζεται με το πρόσωπο του πρώην Προέδρου της Τ.Κ. Θερμησίας κ. Ηλία Κατσάβελα, τον οποίο προτείνετε ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, από την συνεργασία που είχα μαζί του εξαιτίας των αυτοδιοικητικών μας ιδιοτήτων, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Πιστεύω λόγω της εμπειρίας του, ότι θα προσφέρει θετικό έργο ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ και θα συμβάλει στο να μπει μια τάξη στην επιχείρηση.
Όμως αυτός ο ορισμός δεν έπρεπε να γίνει εν κρυπτώ, στα πλαίσια μιας «πονηρής» ορθής επανάληψης της απόφασης 76/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά μέσω μιας νέας πρότασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να θυμίσω ότι το ίδιο ακριβώς λάθος (με παραποίηση της απόφασης 75/2017 και των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου), κάνατε και στον ορισμό – ψήφιση του Δ.Σ. του Αθλητικού Κέντρου Γ.Ε. Μπουρνάκη της Ερμιόνης και κατόπιν διαμαρτυρίας των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, φέρατε αναγκαστικά το θέμα ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Φτάνει πλέον η παραποίηση των πρακτικών και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η μη τήρηση της νομιμότητας και η προχειρότητα και η βιασύνη των εισηγήσεων από την πλευρά του Δημάρχου κ. Σφυρή.
Για την Δημοτική Παράταξη ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
Ο Επικεφαλής
Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια