Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Δικαίωση του ΑΟ Κρανιδίου. Ο Δήμος Ερμιονίδας θυμήθηκε την υποχρέωσή του και ξεπαγώνει τη δωρεά Δημότση

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ερμιονίδας με την δήλωση του Δημάρχου Δημ. Σφυρή για «ξεπάγωμα του κληροδοτήματος Δημότση» και ικανοποίηση των εντολών του δωρητή προκειμένου να κατασκευαστεί το κλειστό Γυμναστήριο Κρανιδίου, έρχεται να δικαιώσει τον Α.Ο. Κρανιδίου, που είχε θέσει το θέμα για δεύτερη φορά τον Σεπτέμβριο του 2015.
«Στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου προχωρά η Δημοτική Αρχή προκειμένου να βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ερμιονίδα» γράφει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και εξηγεί: «Η δωρεά του οικοπέδου του Κωνσταντίνου Δημότση και το ποσό των 200.000 €, εδώ και χρόνια αναξιοποίητα, όχι μόνο θα προσθέσουν άλλη μια αθλητική στέγη, αλλά και θα επεκτείνουν τις αθλητικές δραστηριότητες και σε άλλους τομείς. Εκτός από το μπάσκετ, το βόλεϊ και τις ακαδημίες τους, θα στεγάσει αθλήματα και άλλες διοργανώσεις. Αθλήματα που φέρνουν μετάλλια και προωθούν την Ερμιονίδα σε Πανελλαδικό, Πανευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο (τζούντο, καράτε, σκάκι κ.λπ.)».


Η δωρεά Δημότση (οικόπεδο 8,5 στρεμμάτων και μετρητά 200.000 ευρώ), με εντολή του θανόντος να χρησιμοποιηθούν  για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου που θα φέρει το όνομά του, παραμένει ανεκμετάλλευτη από το 2012. Ο Α.Ο. Κρανιδίου, απευθύνθηκε προς την Δημοτική Αρχή Σφυρή τον Σεπτέμβριο του 2015, ζητώντας την υλοποίηση της θέλησης του δωρητή, χωρίς όμως να λάβει απάντηση ποτέ.
Όπως ρητά αναφέρει, τώρα, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, «Ο Δήμος ξεκινά με τις μελέτες και αδειοδοτήσεις του κλειστού γυμναστηρίου, την υλοποίηση των εργασιών, που του επιτρέπουν τα χρήματα της δωρεάς. Επίσης μεριμνά για επιπλέον χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του γυμναστηρίου, το οποίο θα δώσει νέα προοπτική στην περιοχή μας». Πλην όμως, στην ανακοίνωσή του δεν αναφέρει χρονοδιάγραμμα των ενεργειών στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει ούτε σε κάποια ένδειξη προϋπολογισμού του έργου αλλά ούτε και στις πιθανές πηγές χρηματοδότησης όπου προτίθεται να απευθυνθεί. Έτσι, δίνει λαβή σε φόβους που ήδη εκφράσθηκαν ότι «θα δαπανηθούν τα μετρητά χωρίς να γίνει τίποτε».

Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ (2-9-2015)
ΠΡΟΣ: κ. Δημήτρη Σφυρή -Δήμαρχο Ερμιονίδας
ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι. ΔΩΡΕΑ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΤΣΗ Ή ΕΛΛΗΝΑ
«Κύριε Δήμαρχε,
Είναι καιρός να γυρίσουμε κεφάλαιο στο βιβλίο της αθλητικής ζωής του τόπου.
Είναι καιρός να αποκτήσουμε, στην ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου, ένα Κλειστό Γυμναστήριο, αντάξιο της αθλητικής ιστορίας μας και του αριθμού των πολιτών που ζουν και έχουν διάθεση και κέφι να αθληθούν σήμερα.
Είναι καιρός να αποκτήσει το Κρανίδι το χώρο άθλησης που του αρμόζει και έχει ήδη αργήσει πολύ να αποκτήσει.
Είναι καιρός οι κάτοικοι να αποκομίζουν τα πολλαπλά οφέλη που ένα Κλειστό Γυμναστήριο θα προσφέρει στον τόπο μας. Οφέλη, αθλητικά, πολιτιστικά αλλά και οικονομικά.
Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε τη δωρεά του αείμνηστου Κρανιδιώτη Κώστα Δημότση ή ΄Ελληνα.
Μετά τα ανωτέρω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πρόγραμμά σας και τις ενέργειές σας μέχρι σήμερα, πάνω στο ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κρανίδι.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νεκταρία Δημαράκη»
Περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια: