Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Η αίσθηση του καθήκοντος

άρθρο του Χρ. Γραμματικόπουλου

 Αν και απέχουμε 2 ολόκληρα χρόνια από τις επόμενες δημοτικές εκλογές και θα περιμέναμε λογικά οι έχοντες την ευθύνη του Δήμου να ασχολούνται με το πώς θα παραγάγουν έργο, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η αγωνία για την διατήρηση της εξουσίας είναι η βασικότερη έννοια τους, με αποτέλεσμα τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου σε σημαντικό ποσοστό να παραμένουν όχι μόνο άλυτα αλλά και δίχως κάποια ιδιαίτερη δρομολογημένη διαδικασία επιλύσεως τους. Τα σκουπίδια, η χωματερή της Καραθώνας, το λιμάνι, η μαρίνα, ένα καινούργιο σχολείο, ένα μοντέρνο συνεδριακό κέντρο, το ζήτημα του νερού για αρκετές περιοχές, τα χωροταξικά και πολεοδομικά σχέδια, η υποχρέωση χρηστής και διαφανούς διοίκησης είναι μερικά μόνο από αυτά τα άλυτα προβλήματα. Για όλα αυτά φυσικά υπήρξαν άφθονες υποσχέσεις τα τελευταία χρόνια μα τίποτα περισσότερο.
Επομένως το ζητούμενο είναι τι κάνουμε σήμερα.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας , συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, τα δύο επόμενα χρόνια μέχρι την λήξη της θητείας μας να ανεβάσουμε στροφές προκειμένου να γίνουν κάποια πράγματα και να πάμε δύο βήματα παρακάτω . Ο καθένας μας με τον θεσμικό ρόλο του. Εμείς ως αντιπολίτευση ασκώντας σκληρό πλην τίμιο έλεγχο προς την δημοτική αρχή, πιέζοντας την να δουλέψει ουσιαστικά και με πλήρη διαφάνεια, η δε δημοτική αρχή να διοικήσει και να κυβερνήσει δημιουργώντας μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Φοβάμαι όμως ότι ο Δήμαρχος με το επιτελείο του κινούνται σε άλλο μήκος κύματος. Ασχολούνται με τα επουσιώδη και αναλώνονται εξαιτίας μιας υπερβολικής πολιτικής ανασφάλειας, σε σπασμωδικές παλαιοκομματικού χαρακτήρα κινήσεις, με μηδαμινό πολιτικό αποτέλεσμα για τους ίδιους και βαρύ τίμημα για τα συμφέροντα των δημοτών. Έτσι, λες και πρόκειται να γίνουν εκλογές σε ένα μήνα, χαμογελούμε βλέποντας κάποιους που ενώ επί χρόνια δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους να ψελλίσουν μία λέξη, μία σκέψη, μία ιδέα, μία κριτική κάτι τέλος πάντων, για τον τόπο μας και την λειτουργία της δημοτικής αρχής, ξαφνικά τα «μουγκά» αυτά πρόσωπα μας ενημερώνουν για τις πολιτικές τους ανησυχίες, λες και ενδιαφέρει κανέναν ή λες και δεν καταλαβαίνουμε την ανάγκη τους να γλείψουν προσωρινά κανένα κοκαλάκι εξουσίας. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι στο Δημαρχείο αντί να υπάρχει συναίσθηση του κατεπείγοντος της επίλυσης των ουσιαστικών προβλημάτων των δημοτών, οι κυβερνώντες ασχολούνται επί 24ώρου βάσεως με μικροπολιτικές …σαχλαμάρες που δυστυχώς υλοποιούνται με άφθονο δημοτικό χρήμα.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα είτε μας αρέσει είτε όχι. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι ο Δήμος Ναυπλιέων και ειδικά η πόλη του Ναυπλίου δεν είναι αστεία υπόθεση, δεν είναι κανένα μαγαζάκι εξυπηρέτησης του κάθε λαμόγιου ή του κάθε ξελιγωμένου για λίγη εξουσία. Απαιτείται σοβαρότητα, απαιτείται αίσθηση του καθήκοντος και γρήγορα μάλιστα.
Χρήστος Γραμματικόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ναυπλιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: