Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Όλο το Ναύπλιο ήταν μια γιορτή και μια επιθυμία, πολιτισμού των Ελλήνων

Στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης

Συνηθίζαμε να λέμε πως «πλημμύρισε το Ναύπλιον από κόσμο», όταν κάποια τριήμερα ή σε κάποιες μεγάλες αθλητικές δράσεις που οργανώνει ο Δήμος, έρχονται οι Αθηναίοι (και όχι μόνον) κατά χιλιάδες.
Πρόσφατα, ξεκινήσαμε να λέμε πως «πλημμύρησε το Ναύπλιον από Μουσική», καθώς όλα και περισσότερο αυξάνονται οι εκδηλώσεις με τις πανέμορφες Χορωδίες που μας γεμίζουν μελωδίες, ή τα Φεστιβάλ όπως αυτό της Κλασσικής Μουσικής ή τα Artiva που διοργανώνει ο Θεοδόσης Αντωνιάδης.
Τώρα, και αφού το πήγαμε ψάχνοντας για λίγο καιρό, μπορούμε πια να λέμε ότι «πλημμύρησε το Ναύπλιον με λάμψη Πολιτισμού». Η χθεσινή μέρα μας δίνει το δικαίωμα.


Δεν γιόρτασαν μόνο τα Μουσεία της πόλης. Γιόρτασαν οι Δημότες και οι επισκέπτες, με οικοδεσπότες τα Μουσεία και τους χώρους Τέχνης που, σαν καλοί οικοδεσπότες, μας φίλεψαν «γεύσεις και αρώματα πολιτισμού». Το κάθε ένα, ξεχωριστά. Με προετοιμασία που έκαναν για μέρες, σε μια προσπάθεια να μας ευχαριστήσουν γιατί τα θυμηθήκαμε… τα επισκευθήκαμε… και τα ευχηθήκαμε.


Το φωτορεπορτάζ δίνει σε σας που δεν μπορέσατε να έρθετε, εικόνες από αυτές που θα μας χαρίσουν –ακόμη πιο στοχευμένα- την ημέρα της γιορτής τους, το 2018.
Το πώς εόρτασε ο κάθε χώρος μπορείτε να το δείτε  ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια: