Νεα

Το Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας» συμβάλλει στην διατήρηση της ιστορίας μας. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων προήδρευσε της Γενικής Συνέλευσης, στην Κέρκυρα

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, υπό την ιδιότητά του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας» μετέβη στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, όπου και προήδρευσε της Γενικής Συνέλευσης των εκπροσώπων των Δήμων –μελών του Δικτύου. 
Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κέρκυρας για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. 


 ​Ήταν η πρώτη Γενική Συνέλευση από την ίδρυση του δικτύου το 2007 στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι από όλες τις πόλεις-μέλη και για το λόγο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σοβαρά θέματα για τις μελλοντικές κινήσεις και πρωτοβουλίες του Δικτύου. Η στρατηγική που χαράχθηκε και υπερψηφίστηκε αφορά αφενός την προβολή της προσωπικότητας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας από τις πόλεις που συνδέονται άμεσα με τη ζωή και το έργο του, προσδίδοντας σε αυτές το στοιχείο της μοναδικότητας και αφετέρου αποβλέπει στην ενίσχυση συνολικών ή επιμέρους σχέσεων των πόλεων μεταξύ τους αλλά και με άλλους φορείς για την προώθηση πολυεπίπεδων    συνεργασιών.

Ο κ. Κωστούρος κλείνοντας την συνάντηση δήλωσε:  ''Είναι πολύ σημαντικό και ειδικά στην εποχή που ζούμε, όχι απλά να συντηρούμε το δίκτυο πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας»,
αλλά να το κρατάμε "ζωντανό" και μέσα απ αυτό να γεννιούνται πολύπλευρες συνεργασίες δήμων και ανθρώπων, που έχουν ως σκοπό την διατήρηση της ιστορίας μας, μιας ιστορίας κι ενός ανθρώπου που αποτελεί πυξίδα για την πρόοδο του τόπου μας''.
 
Την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε ξενάγηση στην Κέρκυρα και επίσκεψη στο κτίριο που στεγάζει την ''Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας'', πρώτο καθίδρυμα του νεότερου ελληνισμού και συνιδιοκτήτρια του Μουσείου Καποδίστρια, όπου και φυλάσσονται διάφορα προσωπικά αντικείμενα του Κυβερνήτη.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Νικολούζος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αίγινας Δημ. Σύμβουλος κ. Τσατήρης, ο Αντιδήμαρχος του Koper -Capodistria κ. Μπόλτσιτς, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμμοχώστου κ. Ζαννέττος. Επίσης παρακολούθησαν τις εργασίες ο καθ. Ιστορίας του Ιονίου Παν/μίου και Πρόεδρος των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Καραπιδάκης και ο Γραμματέας της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας κ. Ζυμάρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια