Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Το Δ.Σ. της Κοιλάδας με ψήφισμα και ο Δήμαρχος Κρανιδίου Δημήτρης Καμιζής με άρθρο του, ζητούν τη μείωση του χαρατσιού που επιβάλλει η ΔΕΥΑΕΡ με επιμονή Σφυρή και Πάλλη

Δ. Σφυρής και Ι. Πάλλης: Κοινό το μέλλον
Ο Γιάννης Πάλλης, τον οποίο η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιόνης ενέκρινε ως Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ για δεύτερη φορά, μετά από πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, μέλλει να αποδειχθεί ως «η Αχίλλειος πτέρνα» της δημοτικής πλειοψηφίας.
Προφανώς, για να τον διατηρεί στην θέση του ο Δήμαρχος, αυτό σημαίνει ότι του κάνει τη δουλειά του και επομένως, η αντίδραση του κόσμου στην «εισφορομπηχτική διάθεση που τον διακρίνει, δεν μετράει μπροστά στο αποτέλεσμα». Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο!
Το νέο χαράτσι που επέβαλε η ΔΕΥΑΕΡ στους κατοίκους της Κοιλάδας και που υπεράσπισαν φανατικά (αλλά με αλληλοαναιρούμενη επιχειρηματολογία) οι Δημήτρης Σφυρής και Γιάννης Πάλλης, δεν θα περάσει εύκολα. Και αν περάσει «ετσιθελικά», θα αφήσει χρέη που θα εξοφληθούν στις εκλογές μετά από δύο χρόνια.


Οι αιρετοί της Κοιλάδας εξέφρασαν την αντίθεσή με ψήφισμα
και τους και προωθούν συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους
Οι αιρετοί της Κοιλάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Παναγιώτη Φλωρή και συνυπογράφοντες τους συμβούλους Παναγιώτη Ηλιού και Γιώργο Φλωρή, εξέδωσαν ψήφισμα και καλούν τους Κοιλαδιώτες να υπογράψουν, προκειμένου να επιβάλλουν σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίυο του Δήμου Ερμιονίδας και να αποφασισθεί η ανάκληση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΕΡ.

Αυξάνονται οι αντιδρώντες
Δημ. Καμιζής:
Παρέμβασή με πολιτική σημασία
Προς την ίδια κατεύθυνση αρθρογράφησε και ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Κρανιδίου ο οποίος ζητά την ανατροπή της απόφασης Δήμου και ΔΕΥΑΕΡ και την μείωση των επιβαλλόμενων χρεώσεων κατά 50% τουλάχιστον.
Διαβάστε τι έγραψε ο Δημήτρης Καμιζής (τον οποίο κατηγορούν ότι η στάση του στις εκλογές υπήρξε -εμμέσως- υποβοηθητική της οριακής εκλογής του Δημήτρη Σφυρή).

«Με αφορμή τα όσα συνέβησαν σε Λαϊκή Συνέλευση χθες το βράδυ στην Κοιλάδα, και επειδή υπήρξα ως Δήμαρχος του πρ. Δήμου Κρανιδίου, συντελεστής αυτού του έργου, υπενθυμίζοντας τα πάρα πάνω, καλώ την σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ να προχωρήσει άμεσα στην σύνδεση των έτοιμων παροχών (στα φρεάτια υποδοχής) του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Κοιλάδας με τον αγωγό μεταφοράς στο Εργοστάσιο του Βιολογικού Καθαρισμού στον Κάμπο Κρανιδίου -Κοιλάδας, διευκολύνοντας τους κατοίκους της Κοιλάδας να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για όλους μας. Οι αντιπαραθέσεις Δήμου - Δημοτών δεν οφελούν σε τίποτα. Για αυτό πρέπει:
1. Να επανεκτιμηθεί το ύψος του τέλους σύνδεσης και να ορισθεί με νέα απόφαση μικρότερο κατά 50% από το ορισθέν.
και
2. Να αντιστοιχηθεί και να πληρωθεί ένα τέλος σύνδεσης ανά κτίριο και όχι ανά διαμέρισμα εφ όσον όλες οι συνδέσεις θα καταλήγουν με έναν κοινό αγωγό στο φρεάτιο υποδοχής. Το τέλος χρήσης πρέπει πράγματι να αντιστοιχηθεί ανά διαμέρισμα και υδρόμετρο».

Ο Δημήτρης Καμιζής προχωρά περισσότερο και θυμίζει κάποια στοιχεία σχετικά με την ένταξη και την απένταξη του έργο τα προηγούμενα χρόνια.
«Σε σχετική δημοσίευση -ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016 στο χρονολόγιο του Thanos Dimarakis του fb, είχα σχολιάσει τα εξής:

 "Επι τέλους!!! Μετά την κατασκευή του εσωτερικού Δικτύου Αποχέτευσης Κοιλάδας που έγινε το 2006 από το πρόγραμμα ΕΠΤΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έγινε επί δημαρχίας μου και την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς των λυμμάτων που έγινε στα πλαίσια του έργου "Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου" που εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής επίσης επί Δημαρχίας μου και εκτελέσθηκε από την ΔΕΥΑΚ επί της πρώτης Δημαρχίας του κ. Σφυρή, και μετά τη δικαστική απεμπλοκή με τον εργολάβο του ως γνωστόν απενταχθέντος έργου "Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου" προυπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ, απεμπλοκή που τελεσιδίκησε με απόφαση του διοικητικού εφετείου Ναυπλίου που εκδόθηκε το 2015, κατέστη δυνατή νομικά η σύνδεση του εσωτερικού δικτύου με την τοποθέτηση αντλιών στο αντλιοστάσιο, με πρωτοβουλία και δαπάνες της ΔΕΥΑΕΡ. Με αυτό τον τρόπο και το εσωτερικό δίκτυο που τότε κατασκευάσαμε και το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού που ξεκινήσαμε τη λειτουργία του το 2001, αποκτούν χρησιμότητα και για τους κατοίκους της Κοιλάδας, που τόσο υποφέρουν μέχρι σήμερα από αυτό το μέγα πρόβλημα της αποχέτευσης, του οποίου η καθυστέρηση επίλυσης αποκλειστικά και μόνο οφειλόταν στην απένταξη και διακοπή των εργασιών του μεγάλου έργου της αποχέτευσης του Δήμου ΚρανιδίουΘεωρώ θετική αυτή την πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΕΡ."

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: