Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 στην πίστα καρτ "Sparta Racing Circuit Motul"

Η προετοιμασία για τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2017 έχει μπει στην τελική ευθεία, καθώς αύριο, Κυριακή 7 Μαΐου, η πίστα καρτ "Sparta Racing Circuit Motul" θα υποδεχθεί τους 41 αθλητές οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην πρώτη φετινή συνάντηση που διεξάγεται εκτός Αττικής. Όπως σε κάθε περίπτωση φέτος, τη διοργάνωση υπογράφει το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), φυσικά σε συνεργασία με την Επιτροπή Karting της ΟΜΑΕ.
Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει τυπικά σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο 6 Μαΐου), όταν και θα λάβουν χώρα ο Διοικητικός Έλεγχος και η Ενημέρωση των οδηγών από τον Αλυτάρχη.

Το αγωνιστικό μέρος έχει προγραμματιστεί εξ ολοκλήρου για αύριο Κυριακή 7 Μαΐου, με τη δράση να είναι διαρκής από τις 09:00, που έχει οριστεί ως ώρα έναρξης για τις Ελεύθερες Δοκιμές έως και τις 17:30, όταν και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι Τελικοί όλων των κατηγοριών.

Οι συμμετέχοντες στον θεσμό ταξιδεύουν για πρώτη φορά φέτος μακριά από το γνώριμο, για τους περισσότερους, Kartodromo, ενώ ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που η γρήγορη και απαιτητική πίστα "Sparta Racing Circuit Motul" που έχει μήκος 1280 μέτρα, φιλοξενεί αγώνα του Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία. Μπορεί η πλειονότητα των αθλητών να έχει ήδη βρεθεί στην Σπάρτη για προπόνηση, όμως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η πρώτη φορά σε μία πίστα μπορεί να κρύβει παγίδες τις οποίες άπαντες θα κληθούν να "απενεργοποιήσουν", στην προσπάθειά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο αριθμός των 41 συμμετεχόντων κρίνεται ικανοποιητικός, αν αναλογιστούμε ότι η πλειονότητα των αθλητών έχει ως βάση την Αθήνα, αλλά και τη δυνατότητα που έχουν οι συμμετέχοντες να κρατήσουν τα 4 από τα 5 καλύτερα αποτελέσματά τους στην τελική βαθμολογία, στο πλαίσιο μείωσης του κόστους. Ο διαχωρισμός των οδηγών θα γίνει όπως πάντα σε 7 επιμέρους Κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους ή τις προδιαγραφές του καρτ που οδηγούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: