Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Τα σχόλια της 3ης

Τι συμβαίνει κ. Μητσοτάκη;

Άκουσα την Κυριάκο Μητσοτάκη στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και αν κατάλαβα καλά κάτι πάει ν’ αλλάξει στη Νέα Δημοκρατία. Και εξηγούμαι:
ΠΡΩΤΟΝ: Αναφέρθηκε σε «νταβατζήδες» και, έτσι όπως το είπε, μου φάνηκε πως μιλούσε για αυτούς που παλιότερα αποκαλούσε εταίρους και δανειστές.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δεν τον άκουσα να λέει κάτι που πάντοτε ανέφερε σε ομιλίες του. Η γνωστή «δέσμια έκφραση» που χρησιμοποιούσε,  «το κράτος έχει συνέχεια» δεν ακούσθηκε αυτή τη φορά.
Τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές; Αλλάζει στρατηγική γιατί κατάλαβε ότι τον πούλησαν; Νομίζει ότι έτσι θα μαζέψει και πάλι τον κόσμο; Εκτός και αν άλλαξε ο λογογράφος του!


Τατούλης …σκουπίδια …και λύματα
Μετά από τα σκουπίδια, η Περιφέρεια διεκδικεί να αναλάβει και την διαχείριση των λυμάτων. Βρίσκει μάλιστα ανοιχτά τα αυτιά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ που, δια στόματος Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου, δήλωσε ότι «Για τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, προβλέπεται να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων, των Περιφερειών και των Δήμων προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή νέων «βιολογικών» σε περίπου 200 οικισμούς της χώρας με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων».  
Όπως διαβάζετε, δεν πρόκειται για Φαραωνικό έργο τύπου ΤΕΡΝΑ αλλά για πολλά μικρά, η αξία των οποίων θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (αναλογία της Πελοποννήσου περίπου 80.000.000 ευρώ). Απομένει να δούμε αν, στην Πελοπόννησο, θα δημοπρατηθεί τερνικά (δηλαδή όλο μαζί) ή τατουλικά (δηλαδή με την εταιρεία).


Οι «blogαρισμένοι» και τα τομάρια
Αγόρασαν τα σουβλάκια τους και κάθισαν στα σκαλοπάτια του γραφείου για να τα φάνε στο χέρι, μιλώντας για τους έρωτες ή τα προβλήματά τους. Όταν τελείωσαν, παράτησαν τα χαρτιά περιτυλίγματος της πίττας, τις πετσέτες που σκούπισαν τα στόματά τους από τις σάλτσες και φυσικά την πλαστική σακούλα μέσα στην οποία τα κουβαλούσαν, και …έφυγαν.
Αν ήμουν σαν κάτι «blogαρισμένους», θα είχα ξεκινήσει εκστρατεία κατά του Δημάρχου Ναυπλιέων γιατί δεν καθαρίζει τα σκαλοπάτια των σπιτιών μας. Επειδή όμως είμαι σωστός αρκέστηκα να πω μερικές βρισιές για τα κωλόπαιδα που το έκαναν, άλλες τόσες για τους γονείς που τα έφτιαξαν ανάγωγους και άλλες τόσες για τους δασκάλους που τους έβγαλαν από το σχολείο …αμόρφωτα τομάρια.

Μην εγκαταλείπετε το φίλο σας
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνι από το δημοσίευμα που κάναμε στην ειδική σελίδα για τα Ζώα Συντροφιάς, για το ενημερωτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος, σχετικά με τα αδέσποτα, και μάθαμε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία των Δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Κίου.  Την Τρίτη 6 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου, η Ελένη Πειρούνη παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΠΦΠΟ “Άνθρωποι & Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη” το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας. «Στόχος μας είναι να μη μείνει ούτε ένα σχολείο χωρίς ενημέρωση για τα δικαιώματα των ζώων» είπε πριν ξεκινήσουν το μουσικό-θεατρικό δρώμενο σχετικά με την εγκατάλειψη των σκύλων.
Για όποιον ενδιαφέρεται, τηλέφωνο 6970460279.

(αναδημοσίευση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας

«Ενημέρωση Πελοποννήσου» της 9ης Ιουνίου 2017).

Δεν υπάρχουν σχόλια: