Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: «Η συμβολή στην ασφάλεια των Δημοτών και της Δημοτικής περιουσίας αποτελούν υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής»

Το 64% της πρόσφατης δημοσκόπησης
δεν τον οδήγησε σε εφησυχασμό...αντιθέτως,
ο Δ. Καμπόσος "έδωσε γκάζια" στις μηχανές
Ρήμαξαν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, κατάκλεψαν τα μοτέρ και τις αντλίες των γεωτρήσεων, δεν άφησαν σχάρα για σχάρα στο δίκτυο αποχέτευσης, άδειασαν τα διαγνωστικά των νοσοκομείων από μηχανήματα, λήστεψαν μέχρι και ταμειακές υπηρεσίες σε Δήμους. Όσο για σχολεία μας, ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ -κάθε χρόνο- οι πληρωμές για αντικατάσταση υπολογιστών, οργάνων ακριβείας και υψηλής τεχνολογίας που αφαιρούν και μεταπωλούν οι διάφοροι προστατευόμενοι «ευπαθείς».
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών, ανταποκρινόμενο στην πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, για την ανάγκη συμβολής στην αποτροπή αυτών των φαινομένων, ενέκρινε τον σχεδιασμό και την αναγκαία δαπάνη για την δημιουργία μιας -εποχούμενης- ομάδας ικανής, σε μέσα, γνώσεις, και προσωπικό, που θα αναλάβει την φύλαξη όλων των δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων, του Καλλικρατικού Δήμου, λειτουργώντας αποτρεπτικά ως προς το πλιάτσικο που υφίσταται η δημοτική περιουσία.


Τα περίπολα, εποχούμενα σε αυτοκίνητα ή ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, προβλέπεται να ξεκινήσουν με την έναρξη του σχολικού έτους και η παρουσία τους θα συμβάλει, στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Δημοτών.
Η δυνατότητα φύλαξης όλων αυτών των δημοσίων αγαθών, είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη από την κολοβή σε προσωπικό και μέσα ελληνική αστυνομία. Είναι λοιπόν και ευθύνη της κοινωνίας η φύλαξή τους. Έστω και με την περιορισμένη αρμοδιότητα της αποτροπής ή της ειδοποίησης των οργάνων της πολιτείας για να παρέμβουν. Και η μόνη δυνατότητα που υπάρχει, πέραν της αυτοοργάνωσης που οδηγεί στο να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, είναι να αναλάβουν και αυτή την υποχρέωση οι Δήμοι. Όπως ανέλαβαν να προστατεύουν τους Δημότες τους από την πείνα (με τα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία), να φροντίζουν την παροχή υπηρεσιών υγείας (με τα κοινωνικά ιατρεία και τα κοινωνικά φαρμακεία), να προστατεύουν το δικαίωμα πρόσβασης στην Παιδεία (με τα κοινωνικά φροντιστήρια), να προχωρήσουν ένα βήμα ακόμη. Να οργανώσουν ένα δίκτυο περιπόλων που θα σώσει τις εγκαταστάσεις από το πλιάτσικο των «ευπαθών» και θα μεταφέρει ένα μήνυμα ασφάλειας και Ελπίδας στους δεινά δοκιμαζόμενους (και σε θέματα ασφάλειας ζωής και περιουσίας), δημότες.
Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος θα χρηματοδοτηθεί από εξοικονόμηση πόρων που επιτεύχθηκε χάρις στην χρηστή διαχείριση των ανταποδοτικών τελών που εισπράττει ο Δήμος Άργους Μυκηνών.
Και ενώ η πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψήφισε το πρόγραμμα (που αναμένεται να βρει μιμητές και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας) , η μειοψηφία των ιδεολογικά αγκυλωμένων συμβούλων, σε μια ακόμη επίδειξη μικροψυχίας, αρνήθηκε την ομοφωνία που θα έπρεπε να έχει υπάρξει.

Π.Ι.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: