Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ένα «καλό νέο»: Η σύνταξη στην χήρα του δολοφονηθέντος Ήρωα, Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, αποδίδεται κανονικά!

Το σχόλιό μας με τίτλο «Μετά τον υπαρχιφύλακα δολοφονούν και τα παιδιά του» ξεπέρασε τις 10.000 αναγνώσεις, με πλήθος κοινοποιήσεων. Το ερμηνεύουμε ως απόδειξη της αγωνίας των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και της ανασφάλειας που αισθάνονται για το μέλλον των οικογενειών τους σε περίπτωση απώλειας του προστάτη τους. Μια αγωνία που έγινε ακόμη πιο εμφανής μετά την πρόσφατη νομοθέτηση για μη παροχή σύνταξης σε χείρες που δεν έχουν ηλικία 55 ετών.
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι, η σύνταξη στην προστάτιδα των τριών παιδιών του αδικοχαμένου Ήρωα αποδίδεται κανονικά. Για τον λόγο αυτό και αποστείλαμε στην οικογένεια την ακόλουθη επιστολή:


«Εις ότι μας αφορά, προχωρήσαμε στην δημοσίευση και τον σχολιασμό μετά από σχετικές αναρτήσεις που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Η γνωστή -εν γένει- αδιαφορία της πολιτείας για τα θύματα εν ώρα καθήκοντος και τις οικογένειές τους, καθώς και η ηθική ανάγκη εκδήλωσης της συμπαράστασής μας επέβαλε την γραφή ενός σχετικού σχολίου. Με χαρά διαβάζουμε την ενημέρωση που μας παρέχετε για μη διακοπή της σύνταξης στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ήρωα. Και πιο πολύ χαιρόμαστε γιατί όπως προέκυψε μετά από έρευνα που κάναμε, οι σύζυγοι θυμάτων τρομοκρατίας εξαιρούνται των περικοπών που προβλέπει η πρόσφατη νομοθεσία.
Με την ελπίδα, η δολοφονία του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου να είναι η τελευταία στην μεγάλη αλυσίδα των άδικα χαμένων στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και την ευχή να αποδοθεί η Δικαιοσύνη που ζητάτε (την ζητά και η κοινωνία), σας δηλώνουμε την συμπαράστασή μας σε ότι μας χρειασθείτε στο μέλλον.
Για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Πολ. Ιππ. Δάκογλου»

1 σχόλιο:

Ανάδελφος είπε...

Επιτέλους επικράτησε η λογική.