Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: «Ακόμη και για το καφενείο, αλλάζουμε στέκια ψάχνοντας αυτό που έχει τον πιο φτηνό καφέ».

Σωκράτης Διδασκάλου: Πρόεδρος 
Συνταξ. Δημ. Τομέα (Ναυπλίας)
Ο δραστήριος Πρόεδρος των Συνταξιούχων Υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέας της περιοχής Ναυπλίας, Σωκράτης Διδασκάλου δέχτηκε να μιλήσει στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου». Επέλεξε να επικεντρωθεί στο κατ’ εξοχήν ανθρώπινο στοιχείο των επιπτώσεων που προέκυψαν από τις συνεχείς και μεγάλου ύψους περικοπές των συνταξιοδοτικών τους αποδοχών.
«Νοιώθουμε αδικημένοι και έχουμε γίνει ψυχολογικά ράκη», μας λέει και συνεχίζει. «Οι συνεχείς περικοπές, οι μεγάλη μείωση του εισοδήματός μας και η αβεβαιότητα ως προς το τι μας ξημερώνει αύριο, μας έχουν κάνει να διαγράψουμε τα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής. Δεν υπάρχουν πια επισκέψεις στα παιδιά σου στους φίλους και στους συγγενείς που ζουν σε άλλη πόλη. Βρίσκουμε μια δικαιολογία για να τα αποφύγουμε. Ξέρουν όλοι πως είναι ψέματα αλλά… Δεν υπάρχουν τα ταξίδια και οι εκδρομές που ονειρευόμασταν να πάμε. Πάνε οι ταβέρνες με τους φίλους. Ακόμη και για το καφενείο, αλλάζουμε στέκια ψάχνοντας αυτό που έχει τον πιο φτηνό καφέ.


Τα παιδιά μας ζητούν κάποια βοήθεια, γιατί και αυτά δεν τα βγάζουν εύκολα πέρα, με την προσδοκία μια κάποιας στήριξης και εμείς σκύβουμε το κεφάλι γιατί δεν μπορούμε. Προσπαθούμε μόνο να κρατήσουμε τα δάκρυά μας και να μην μας δουν και στεναχωρηθούν. Ακόμη και τα εγγόνια μας δεν τα βγάζουμε βόλτα μετά τις 20 κάθε μήνα γιατί η σύνταξη έχει τελειώσει και δεν υπάρχουν λίγα ευρώ για μια βόλτα με το αυτοκινητάκι ή ένα φαγώσιμο που θα μας ζητήσουν. Η συνοχή στην οικογένεια υπάρχει μόνον στο κοινό επίπεδο της κατάθλιψης. Κόβουμε τα χάπια μας στη μέση, για να κάνουμε κάποια οικονομία και να μας περισσέψουν λίγα ευρώ «για μη απαραίτητες δαπάνες».
Σταματάει να πάρει ανάσα και καταλήγει: «Δεν υπάρχει ελπίδα. Μόνο απογοήτευση. Δεν πιστεύουμε ότι, εμείς, θα προλάβουμε κάποια αλλαγή. Προχωράμε το δρόμο της ζωής …. Φεύγουμε και πονάμε γιατί σκεφτόμαστε πως ίσως έτσι να πορευτούν και τα παιδιά μας».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: