Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Οι Αργείοι δεν θα πληρώσουν κερατιάτικα για τα σκουπίδια

Ακόμη και ο Μπόμπολας «προσκύνησε» στην επιμονή και την αποφασιστικότητα του Δημάρχου Άργους που είχε ξεκαθαρίσει ότι, «Οι Αργείοι, κερατιάτικα για τα σκουπίδια δεν θα πληρώσουν».
Στην προσφορά της εταιρείας του (ΗΛΕΚΤΩΡ) κατέβασε την τιμή στα 34,6 ευρώ για κάθε τόνο έναντι 59,9 ευρώ που είχε προσφέρει στην Καλαμάτα. Και πάλι όμως αποδείχθηκε ακριβός. 
Την δημοπρασία κέρδισε η εταιρεία ECO STAT Διαλυνάς Α.Ε. με τιμή 29,45 ευρώ ανά τόνο.
Ο Καμπόσος είχε βγει Νικητής στην μεγάλη αναμέτρηση με τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που είχαν υποκύψει ή και είχαν σιγοντάρει την ΤΕΡΝΑ με τα 120 ευρώ τον τόνο.


 Και η τρίτη φάση του σχεδιασμού της Δημοτικής αρχής Καμπόσου, για την διαχείριση των απορριμμάτων, εξελίχθηκε επιτυχώς. (Οι προηγούμενες δύο ήσαν οι αδειοδοτήσεις και η ανακήρυξη εργολάβου κατασκευής των εγκαταστάσεων όπου θα γίνεται η προσωρινή διαχείριση).
Έναντι μέγιστης τιμής 45 ευρώ ανά τόνο που έθετε ως οροφή η προκήρυξη της δημοπρασίας, η νικήτρια (μειοδότης) εταιρεία, προσέφερε μόλις 29,45 ευρώ ανά τόνο. Τιμή που τελικώς αναμένεται να φτάσει (ως κόστος για τον Δήμο) τα 43 ευρώ ανά τόνο, έναντι των 120 ευρώ που θα ήταν το κόστος της λύσης που προώθησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, συνεπικουρούμενος από τον Βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Πέτρου Τατούλη.
Ο Δημήτρης Καμπόσος και οι συνεργάτες του άντεξαν στις τρομερές πιέσεις και εξασφάλισαν τελικά, για τους Δημότες του Δήμου Άργους -Μυκηνών την πληρωμή μόλις του 35% των όσων θα κληθούν να πληρώνουν οι δημότες των Δήμων που συντάχθηκαν με τη λύση ΤΕΡΝΑ.
Ως δεύτερος μειοδότης, με το άνοιγμα των προσφορών της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, ανεδείχθη η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα, με προσφορά 34,6 ευρώ ανά τόνο. Να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία κέρδισε ανάλογη δημοπρασία στον δήμο Καλαμάτας με τιμή 59,9 ευρώ ανά τόνο (δεν γνωρίζουμε όμως τους ακριβείς όρους της δημοπρασίας).
Η τιμή την οποία κέρδισε ο πείσμων και μαχητής Δημήτρης Καμπόσος, μεταφράζεται σε 50.000.000 ευρώ μικρότερη επιβάρυνση των δημοτών, για το διάστημα των 30 ετών που προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης με την ΤΕΡΝΑ.
Η μεγάλη νίκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, και του Δημήτρη Καμπόσου προσωπικά, έρχεται να δικαιώσει την πρωτοβουλία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, οι οποίοι ζητούσαν να μην εφαρμοσθεί η σύμβαση Τατούλη – ΤΕΡΝΑ και λοιδορήθηκαν γι’ αυτό από τους περιφερειακούς συμβούλους Αργολίδας (του συνδυασμού Τατούλη), οι περισσότεροι των οποίων ήσαν και παραμένουν κορυφαία κομματικά στελέχη του κόμματος που ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας υπόκεινται σε ενστάσεις από τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν και βεβαίως τελούν υπό την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Όπως δήλωσε ο νικητής της δύσκολης αυτής μάχης, Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, «αν όλα πάνε καλά, μέχρι τον Οκτώβριο εγκαθίσταται ο εργολάβος και ξεκινούν οι κτηριακές κατασκευές που υπολογίζονται να έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να ξεκινήσει η επεξεργασία, πριν από το Πάσχα».

Η πολιτική εντιμότητα επιβάλλει να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να στηρίξουν τα επόμενα βήματα του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου στην προάσπιση των συμφερόντων των Δημοτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: