Νεα

Μύδροι από την αντιπολίτευση κατά του «Συστήματος Σφυρή»Κάνουν  αποδεδειγμένα ό,τι τους «καπνίσει» (κατά το δοκούν), καταστρατηγώντας ακόμη και τους στοιχειώδεις κανονισμούς, που συνάδουν με την ορθή διαδικασία και την νόμιμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου…
Ωστόσο, οι “ετσιθελικές” πρακτικές που εφαρμόζει συλλήβδην ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής και εν γένει η «Λουδοβίκειος» συμπεριφορά αρκετών επιτελών του προς τους Δημότες επί της ουσίας, συσπείρωσαν εκ νέου την αντιπολίτευση, γύρω από το καίριο ζήτημα της άδικης τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΕΡ, σχετικά με την αποχέτευση…
 Διαβάστε, τους μύδρους που εξαπολύουν κατά του «Συστήματος Σφυρή», οι επικεφαλής τριών παρατάξεων της μειοψηφίας (Γεωργόπουλος- Λάμπρου- Τόκας) και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Αγγελική- Γιαννικοπούλου- Λούμη…
 


«Μέσα σε κλίμα πανικού και έντονης ανησυχίας ο Δήμαρχος  Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής με τις ενέργειές του οδήγησε το σώμα  σε μη λήψη απόφασης για την τιμολογιακή πολιτική της αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας,  μετά από αίτημα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης  που συζητήθηκε στο ΔΣ της 3ης Ιουλίου 2017.
Αυτή η συμπεριφορά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής συνιστά βαρύτατη προσβολή του θεσμού της αυτοδιοίκησης, αφού δεν εφαρμόστηκε η νόμιμη διαδικασία για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου στο βωμό του παραταξιακού συμφέροντος, χωρίς σεβασμό στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Στη 2ωρη σχεδόν συζήτηση αναλύθηκε η πρόταση που καταθέσαμε όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για την τιμολογιακή  πολιτική της αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας η οποία ήταν η εξής:
Ανάκληση της Απόφασης του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με Αριθμό 27/ 31-01-2017 σχετικά με τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της Τ.Κ. Κοιλάδας.
Καθορισμός του τέλους σύνδεσης των ακινήτων με το αποχετευτικό δίκτυο στα 40.50 € συν ΦΠΑ, για όλο το Δήμο Ερμιονίδας (όπου υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο).
Καθορισμός του παγίου τέλους αποχέτευσης για όλες τις οικίες του Δήμου Ερμιονίδας στα 5 € και για τα καταστήματα   στα 10 € ανά τετράμηνο (όπου υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο).
Επιστροφή της διαφοράς των χρημάτων του τέλους σύνδεσης ακινήτων για όσους  συνδέθηκαν με το αποχετευτικό δίκτυο μετά την απόφαση του ΔΣ του  με Αριθμό 27/ 31-01-2017.
Διεύρυνση- παράταση χρονοδιαγράμματος για την δυνατότητα σύνδεσης των κατοίκων της Κοιλάδας με το κεντρικό δίκτυο της  αποχέτευσης.
Ο δήμαρχος Ερμιονίδας μετά τη συζήτηση έκανε λόγο για αδυναμία λήψης απόφασης για διαδικαστικούς λόγους, πλην όμως δεν άφησε τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν ως προς τη διαδικασία παρά τις έντονες αντιδράσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Σε αυτό ελέγχεται ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αρ. Δημαράκης γιατί δεν τήρησε το Κανονισμό και παρανόμησε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του γιατί το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε διεξοδικά με διάρκεια σχεδόν των  2 ωρών.
Πριν τη λήψη απόφασης επί της εισήγησης-κοινής πρότασης της αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος αρνήθηκε τη λήψη απόφασης αποδεχόμενος τη διαδικαστική πρόταση του Δημάρχου περί μη δυνατότητας ψήφισης τιμολογιακής πολιτικής.
Εμείς αντιπροτείναμε να τεθεί θέμα ψηφοφορίας για την ανάκληση της Απόφασης του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας με Αριθμό 27/ 31-01-2017 σχετικά με τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής της Τ.Κ. Κοιλάδας και εφαρμογή-ψήφιση ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για όλο το Δήμο Ερμιονίδας στο πλαίσιο των αρχών της ίσης μεταχείρισης και της ισοτιμίας, αλλά ο Πρόεδρος του ΔΣ το αρνήθηκε.
Ο Πρόεδρος παραβίασε τα καθήκοντά του και οφείλει να γνωρίζει ότι τα διαδικαστικά ζητήματα συζητούνται πάντα πριν την έναρξη  του θέματος και τη διαλογική συζήτηση που ακολουθεί  και όχι στο τέλος πριν τη λήψη απόφασης.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα το φόβο του Δημάρχου να εκφραστούν ελεύθερα  με τη ψήφο τους στην κορυφαία διαδικασία και στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης καταστρατηγώντας το Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.Δεν υπάρχουν σχόλια