Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΑΓΡΕΣ: Ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα για τη ΔΕΥΑΕΡ Δήμου Ερμιονίδας

Με ψευδή στοιχεία η ΔΕΥΑΕΡ εξέδωσε τον Αρ. 360192 Λογαριασμό ύδρευσης όπου αναγράφεται ότι σε ανύπαρκτη κατοικία – ιδιοκτησίας μόνιμης κατοίκου εξωτερικού – κατανάλωσε 140 κ. οικιακό ………. νερό μόνο τη χρονική περίοδο από 23-2-2017 μέχρι και 22-6-2017.
   Για την απάτη αυτή η «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ» κατέθεσε στις 12-9-2017 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου Αναφορά όπου μεταξύ άλλων αναγράφει:
     Κα Εισαγγελέα πριν δεκαετίες η Σ. Δ. (απεβίωσε το 2009) που είχε εγγονή τη Μ. Δ. (μόνιμη κάτοικο εξωτερικού) ζήτησε και έλαβε οικοδομική άδεια για την ανέγερση μικράς αγροικίας σε κτήμα  7 στρεμμάτων που απέχει  (3) χιλιόμετρα από το χωριό.
Τότε η κοινότητα Ηλιοκάστρου συνέδεσε από τον κεντρικό αγωγό παροχής ύδρευσης που απείχε 30 μέτρα από το εν λόγω κτήμα, και το προαναφερόμενο κτήμα με παροχή νερού.
     Επειδή όμως η Σ.Δ. ασθένησε (από «ΚΑΡΚΙΝΟ»)  δεν συνέχισε τις εργασίες για την ανέγερση της αγροικίας. Έτσι στο περιφραγμένο αυτό κτήμα δεν υπάρχει κανένα οικοδόμημα είναι ένα απλό χωράφι, εγκαταλελειμμένο.


     Στις 31-7-2011 η υπηρεσία ύδρευσης Δήμου Ερμιονίδας απέστειλε λογαριασμό  στη Μ.Δ. (μόνιμη κάτοικο εξωτερικού) ποσού 2,5 ευρώ ως πάγιο. Μέχρι τότε είχαν καταναλωθεί  50 κ. νερού από τα προηγούμενα χρόνια για τις προεργασίες της υπό ανέγερση αγροικίας.
Τα ίδια επίσης κυβικά 50 φαίνονται και στο λογαριασμό της ΔΕΥΑΕΡ που εκδόθηκε στις  15-3-2016.
Στις 22-6-2017 η ΔΕΥΑΕΡ  Ερμιονίδας απέστειλε στη Μ.Δ.  (μόνιμη κάτοικο εξωτερικού)  λογαριασμό χρεώνοντας συνολικά 300 κ. νερού. Δηλαδή 140 κ. για το πρώτο εξάμηνο του 2017 και 90 για το 2016.
     Κα Εισαγγελέα επειδή πρόκειται περί απάτης παρακαλούμε όπως ελεγχθεί  το φαινόμενο αυτό και να επιβληθούν οι νόμιμες  κυρώσεις.
Κα Εισαγγελέα εδώ και χρόνια στο κτήμα αυτό  ενώ υπάρχει το δίκτυο ύδρευσης δεν υπάρχει ροή νερού διότι δεν είναι αναγκαία η χρήση του και για το λόγο αυτό η Μ.Δ. (κάτοικος εξωτερικού) δεν ενδιαφέρθηκε για αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης, το δε υδρόμετρο αυτό από την πολυκαιρία – όπως φαίνεται στη φωτογραφία -  είναι κατεστραμμένο.
     Κα Εισαγγελέα να ζητήσετε από τη ΔΕΥΑΕΡ Ερμιονίδος να σας αποστείλουν την φωτογραφία της υποτιθέμενης οικίας της Μ.Δ. καθώς και φωτογραφία του υδρόμετρου που να φαίνονται τα 300 κ. νερού.
   Αυτά καταθέσαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.
   Επιπρόσθετα καλούμε την κα Εισαγγελέα όπως εξετάσει τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος και μέχρι πρότινος Δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Ιωάννης Δημαράκης όπου μεταξύ άλλων θέτει τον προβληματισμό πώς σε ένα χρόνο οι ζημιές της ΔΕΥΑΕΡ αυξήθηκαν κατά 66%. Ήτοι, από 399.894 ευρώ, που ήταν το χρέος το 2014, αυτό εκτινάχθηκε στις 664.697 ευρώ το 2015.
   Επίσης κα Εισαγγελέα εκτιμώ ότι θα πρέπει να διερευνηθεί εάν σε αυθαίρετα κτίσματα που έχουν ανεγερθεί παράνομα στον αιγιαλό, (για κάποια εκ των οποίων υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία) έχουν παράνομα υδροδοτηθεί και ηλεκτροδοτηθεί και με ποίων την εντολή.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Κιν. 6943570958

Δεν υπάρχουν σχόλια: