Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Απόστολος Πόντας: «Κράτος βαμπίρ που τρέφεται με το αίμα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη»



«Ένα δις. ευρώ είναι οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων. Τα ληξιπρόθεσμα βρίσκονται μια ανάσα πριν τα 100 δις.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όχι επειδή ο Έλληνας πολίτης φοροδιαφεύγει, ούτε επειδή ανήκει στη λογική «Δεν πληρώνω - είμαι ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ» (την εποχή ragazzo allegro, το 2015), αλλά γιατί βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κράτος βαμπίρ  που τρέφεται με το αίμα του.


Ο φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν και πληρώνουν κάθε χρόνο περισσότερα, όμως  αντί να μειώνονται τα χρέη τους στην εφορία, αυξάνουν.
Την ίδια ώρα άνεργοι ζητούν βοήθεια όπως ένα πακέτο μακαρόνια έξω από σουπερμάρκετ, πολλοί άλλοι εργάζονται και δεν πληρώνονται ή αμείβονται με μισθούς Βουλγαρίας, καθώς τα «έτοιμα στέρεψαν». Όσο για τις κοινωνικές παροχές που θα έπρεπε να λαμβάνει ο Έλληνας φορολογούμενος 
πολίτης (υγεία, παιδεία, σύνταξη) είναι ανύπαρκτες και ανεπαρκής.
Ήρθε η ώρα για τον διαφορετικό δρόμο που προτείνουμε εμείς, το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων, τον δρόμο ενός παραγωγικού ιδιωτικού τομέα και ενός κράτους που παράγει στην ανάπτυξη και την επιδιώκει ειλικρινά.
Είναι χαρακτηριστικό πως δέκα φορολογικά νομοσχέδια έχουν ψηφίσει οι ΗΠΑ από το 1776, ενώ η Ελλάδα  περισσότερα από 250 από το 1975 έως σήμερα.
Οι πραγματικές επενδύσεις θα έρθουν στη Χώρα, όταν τουλάχιστον θεσπίσουμε σταθερό φορολογικό σύστημα για 5 χρόνια και οι εξαιρέσεις ώστε να μειωθούν οι συντελεστές  υποχρέωσης για όλους και να γίνουν αναλογικοί.
Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε ένα Κράτος που θα υπηρετεί και θα εξυπηρετεί τους πολίτες αντί να ονομάζουμε τους πολίτες υπηκόους, που ως  είλωτες, έχουν ως μοναδική τους αποστολή τη συντήρηση ενός αναποτελεσματικού Κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: