Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Τάσος Λάμπρου: «Κύριε Σφυρή δείξτε λίγη σοβαρότητα»



Για ακόμη μια φορά, με παρεμβατική επιστολή ο αρχηγός της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσος Λάμπρου, απευθυνόμενος στους δημότες και τον φέροντα την πολιτική ευθύνη, δηλαδή τον δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή, καταγγέλλει ως ακολούθως, τις περίεργες πρακτικές που εφαρμόστηκαν, ως προς τις διορθώσεις τετραγωνικών ιδιωτικών ακινήτων…
Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με δελτία τύπου της παράταξης μας η διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας το έτος 2015 με τη μέθδο των απευθείας αναθέσεων είχε αναθέσει σε εταιρεία, την «μελέτη προσδιοριμού επιφανειών, με φωτογραμμικές μεθόδους» για την Δ.Ε Κρανιδίου, για την Δ.Ε Ερμιόνης,  για το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας χρηματικου ποσού 60.000 στο σύνολο του, εάν και συτό χωρίστηκε στα τρια για να επιλεγεί η μέθοδος της απευθείας ανάθεσης. Μετά ακολουθήσε και η απευθείας ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών με το ποσό των 20.000 ευρώ για να συμβουλέψει τον Δήμο επί των χειρισμών  ενστάσεων που θα προέκτυπταν

.
Εμείς το 2015 είχαμε καταψηφίσει την εισήγηση του δημάρχου, την πρόταση του   γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν κατατμήση έργου – εργασιών  και έπρεπε να επιλεγεί η μέθοδος του πρόχειρου διαγωνισμού, καθώς είχαμε επισημάνει τις αδυναμίες αυτού του τρόπου διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων, δημιουργία πολλών προβλημάτων επί του τελικού αποτελέσματος. Σήμερα δημιουργούνται σοβαρές ενστάσεις και καταγγελίες  με το χειρισμό της υπόθεσης από την δημοτική αρχή, υπάρχουν ερωτήματα που άμεσα απαιτείται να απαντηθούν τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου όσο και  στους δημότες του δήμου μας.
Κύριε Δήμαρχε,
Πότε ολοκληρώθηκαν οι μελέτες; Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο; Ποια τα αποτελέσματα τους; Πότε πληρώθηκε για την εργασία της η εταιρεία;
Γιατί επιλέξατε την μέθοδο της προσωπικής ειδοποίησης σε δημότες – ιδιοκτήτες και όχι της έκδοσης κοινού δελτίου τύπου για όλους τους δημότες, με αυτό τον τρόπο αποκλείσατε την πλειοψηφία των δημοτών να ενταχθούν στο ευεργετικό νόμο ρυθμίσεων των οφειλών τους με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το δημοτικό συμβούλιο έπρεπε να είχε την ευθύνη να ορίσει αντικειμενικά κριτήρια για την διασταύρωση στοιχείων και των αποδεικτικών μεγέθους ιδιοκτησίας για την εξακρίβωση των τετραγωνικών και όχι αμφισβητούμενες υποκειμενικές εκτιμήσεις και προσεγγίσεις που αγγίζουν τα όρια της προσωπικής, μικροπολιτικής και παλαιοκομματικής διευθέτησης.
Σε περίοδο μεγάλης οικονομικής συρρίκνωσης και βαθύτατης κρίσης ο δήμος ζητάει ένα μεγάλο «χαράτσι», διόρθωση τετραγωνικών μέτρων και πληρωμή διαφοράς σε βάθος πενταετίας. Το θέμα είναι σοβαρό το οποίο δεν μπορεί να το χειριστεί μόνη της η οικονομική υπηρεσία του δήμου μας, απαιτείται να συζητηθεί σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου με ανάλογη λήψη απόφασης. Τα ψέματα τελείωσαν, απαιτείται να εξασφαλίσουμε την οικονομική βιωσιμότητα του δήμου μας, αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη κοινωνική ευαισθησία απέναντι στο σύνολο των δημοτών μας στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία. 
Κύριε Δήμαρχε,
Ποιο είναι το νομικό υπόβαθρο αυτής της διόρθωσης των τμ στις ιδιοκτησίες του δήμου Ερμιονίδας; Ξεκίνησαν οι σοβαρές ενστάσεις, απαιτείται να εξασφαλιστεί η νομιμότητα των ενεργειών του δήμου, και αυτό σχετίζεται με την λειτουργία των θεσμικών οργάνων του δήμου αλλά και των υπηρεσιών του. Και σε αυτό το σημείο έχουμε «σιγή ιχθύος», όλοι  δεν ξέρουν και  δεν απαντούν. 
Η υπόθεση της διόρθωσης των τμ δεν είναι μια απλή υπηρεσιακή υπόθεση που μπορεί να την χειριστεί μόνη της η σημερινή διοίκηση του δήμου. Δείξτε σοβαρότητα, όλα στο φως, όλα στην διαφάνεια, ενεργοποιήστε το κορυφαίο θεσμικό όργανο το δημοτικό συμβούλιο. Άμεσα  απαιτείται να οριστεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων για τον καθορισμό αντικειμενικών κανόνων και αντιμετώπιση όλων των παρατηρήσεων – ενστάσεων.
Τέλος η δημοτική αρχή του δήμου μας επέλεξε μόνη της, ήταν επιλογή της η βελτίωση των εσόδων μέσω αυτής της «διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων». Τότε και σήμερα υπήρχαν και άλλοι μέθοδοι και τρόποι που θα βελτιώνονται τα έσοδα χωρίς μεγάλες απευθείας αναθέσεις, χωρίς μεγάλες ενστάσεις  και αναστατώσεις των δημοτών  χωρίς μέτρο και ευαισθησία απέναντι στο κοινωνικό σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: