Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Κόρινθος: Συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου


Ο σπουδαίος ποιητής και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου

Την Κόρινθο επέλεξαν για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ποιητή και στιχουργό Μάνο  Ελευθερίου, (12 Νοεμβρίου), η Ρίτα Αντωνοπούλου - μια πολύ σημαντική τραγουδίστρια της νεότερης γενιάς, μαζί με τον σπουδαίο κιθαρίστα και ερμηνευτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη.


 Μια συναυλία-γιορτή,  που θα πραγματοποιηθεί στον Συναυλιακό χώρο «Μαρία Δημητριάδη, αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι και την ποίηση και τον άνθρωπο, που με την παρουσία του, τη σκέψη του και τις λέξεις του αποτύπωσε τη πνευματική ζωή της Ελλάδας κυρίαρχα, από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα.
Ποιητής, συγγραφέας, διανοούμενος, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Μάνος Ελευθερίου είναι μία από τις σταθερές μας στο νεότερο και σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.
Οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του, όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.α.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.α.) σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού περισσότερα από 50 χρόνια.
 Τα “Παραπονεμένα λόγια”, “Σ΄αυτή τη γειτονιά”, η “Ατέλειωτη εκδρομή” και ο “Αμλετ της Σελήνης” είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά από τους σπουδαίους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: