Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Απόστολος Πόντας: «Να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου με πολιτικό περιεχόμενο και όχι με μια πολιτική φαρσοκωμωδία»

Σε  χθεσινό-πρωινή του συνάντηση με Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Αποστόλος Πόντας, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του. 
«Μετά την προκλητική, για την ελληνική κοινωνία, εμφάνιση του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου στο Λονδίνο, τη σκυτάλη της δημοσιότητας πήρε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Αναγνωρίζω ότι το θέμα της αλλαγής του φύλλου έχει ιδιαίτερη σημαντικότητα. Όχι όμως και ο χρόνος που επιλέχθηκε για να συζητηθεί. Κάπως έτσι αποκρύπτεται η ουσία της πραγματικότητας και διαιρείται, μέσω μιας οπαδικού τύπου πόλωσης, η κοινωνία», είπε στους συνομιλητές  του.


Και εξήγησε ότι  "η εμπιστοσύνη του πολίτη στους πολιτικούς θα συνεχίσει να αποδομείται καθημερινά όσο εκείνοι επιμένουν να μαγνητίζουν την προσοχή του κοινού με δηλώσεις φωτοβολίδες, κενές περιεχομένου, που αστράφτουν στιγμιαία και σβήνουν μονομιάς".

Όπως τόνισε, "πρέπει να αποστρέψουμε την προσοχή μας από την λάμψη που αποπροσανατολίζει και να επικεντρωθούμε στην ουσία που αφορά τα λιγότερο φαντασμαγορικά αλλά περισσότερο σημαντικά θέματα όπως τους δείκτες της πραγματικής οικονομίας, την απελευθέρωση του δημοσίου από την εκάστοτε κυβερνητική επιτροπεία και ομηρία, τον ρόλο μας σε μια παγκόσμια σκακιέρα που συνεχώς αναδιαμορφώνεται, τα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας που συνεχώς συρρικνώνονται και απαξιώνονται με την χρήση τους ως αντιπολιτευτικά εργαλεία.’’
Τέλος αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές: «Στις αρχές της εβδομάδας πρέπει να γνωρίζουμε και την ημερομηνία και την ακριβή διαδικασία των εκλογών. Να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου με πολιτικό περιεχόμενο και όχι με μια πολιτική φαρσοκωμωδία»…


Δεν υπάρχουν σχόλια: