Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Παιδεία Μηδέν...

Εκπαίδευση από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού για την προστασία της φύσης, την συμπεριφορά στα κατοικίδια αλλά και γενικά στα ζώα προτείνει η Eva Lang και ο ΦΟΜ. Ο Φιλοζωικός Όμιλος Μάνης αποτελείται από 12 ενεργά μέλη κυρίως ξένους και μερικούς Έλληνες. Η στείρωση είναι άγνωστη λέξη ενώ ορισμένοι ντόπιοι δεν συμφωνούνε με αυτή την «πολιτική» για να μειωθεί δραστικά ο αριθμός αδέσποτων.
Στην Καλαμάτα ο αριθμός των αδέσποτων που φιλοξενούνται (από όλες τις ζωοφιλικές ομάδες - οργανώσεις) προσωρινά σε κάποιο σπίτι, μέχρι να βρεθεί μόνιμη στέγη, εκτιμάται ότι είναι πάνω από 600 και κάθε εθελοντής ζωόφιλος φροντίζει και 6-7 αδέσποτα…

Σε περίπου 45-50 αδέσποτα το χρόνο ο ΦΟΜ καταφέρνει και βρίσκει μόνιμο σπίτι κάθε χρόνο, αφού τα έχει περάσει κτηνιατρικό έλεγχο, θεραπεία όποια χρειάζονται (δεν είναι λίγα τα περιστατικά κακοποίησης)  και  φυσικά τσιπάρισμα. Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Γερμανία είναι κυρίως οι χώρες εκτός από την Ελλάδα, που τα αδέσποτα βρίσκουν μια φιλόξενη αγκαλιά. Είναι μια μακρά και υπεύθυνη διαδικασία. που περιλαμβάνει αποστολή e-mail,φωτογραφιών, τηλέφωνα και βέβαια όσο καλύτερο έλεγχο γίνετε  σχετικά με το αν ο τόπος που θα σταλεί το αδέσποτο είναι ο κατάλληλος.

Αξίζει να επισκεφθείτε την σελίδα τους στο Facebook και που ξέρετε, ίσως βρείτε τον καλύτερο σας φίλο.


https://www.facebook.com/MIAOManiInternationalAnimalOrganisation

M.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: