Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ναύπλιο- Ερμιονίδα: Kάλεσμα σε απεργία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο  Ναυπλίου – Ερμιονίδας καλεί με το ακόλουθο δελτίο τύπου που εξέδωσε, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία αύριο Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου.
"Απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη Κυβερνητική πολιτική η οποία «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ο αγώνας είναι μονόδρομος.
 Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:
ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ  ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
 ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 Αγωνιζόμαστε και Διεκδικούμε:

Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018.
Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με  ρήτρες κοινωνικής ανασυγκρότησης, στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ.
Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας. Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας.
Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας  και ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας".




Δεν υπάρχουν σχόλια: