Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας



ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Αρκαδίας.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 1η κατά σειρά εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα  προγράμματα: «Επιχειρούμε Έξω», «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». 

ΕΦΚΑ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ
Μόνον όσες επιχειρήσεις κρίνονται «βιώσιμες» θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση οφειλών από 20.000 έως 50.000 ευρώ, προς Ταμεία, εφορία και τράπεζες, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού. Τη διαδικασία τυποποιημένου ελέγχου των φακέλων που κατατίθενται στην ειδική πλατφόρμα της Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους περιγράφει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι βιώσιμες επιχειρήσεις είναι αυτές που παρουσιάζουν κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στην τελευταία χρήση, ή σε 2 από τις 3 τελευταίες χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης καθώς και ταυτόχρονα, το σύνολο των οφειλών (εκτός των τόκων υπερημερίας) προς τα κέρδη είναι ίσο ή μικρότερο από 8.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 100 ΔΙΣ. ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς διαμορφώθηκαν στα 100,739 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά 988 εκατ. ευρώ. Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές (από τις αρχές του 2017) διαμορφώθηκαν τον Νοέμβριο σε 11,631 δισ. ευρώ  έναντι 10,444 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και σχεδόν όλο το ποσό αφορά φορολογικές υποχρεώσεις που έμειναν απλήρωτες από τους φορολογούμενους.

ΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΦΠΑ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT
Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, είχε τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τη φορολογία (διασυνοριακό εμπόριο), το οποίο θέτει τις βασικές αρχές  για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει στα τελωνεία, στο ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης μετά τη Brexit.
Το νομοσχέδιο, για τη φορολογία, θέτει τις βασικές αρχές για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει στα τελωνεία, στο ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, παρουσιάστηκε πριν από τη σύναψη των κανόνων που θα ισχύσουν για τις μελλοντικές σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ μετά την Brexit. Βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν: Τελωνειακοί δασμοί, ΦΠΑ - επιβολή 20% ΦΠΑ κατά την εισαγωγή, Εμπορική άμυνα και διορθωτικά μέτρα.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
www.arcadianet.gr

ΣΤΙΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ «ΜΗΤΡΩΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Σύμφωνα με τις αποφάσεις ΤΑΔΚ οικ. 5/2018 και ΤΑΔΚ οικ. 28/2018 του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Συστήματος «Μητρώο Πολιτών» η 22η Ιανουαρίου 2018.
Ενόψει της έναρξης λειτουργίας οι Δήμοι υποχρεούνται να προβούν σε απαιτούμενες ενέργειες που αφορούν στη λειτουργία των Δημοτολογίων και των Ληξιαρχείων τους, ως ακολούθως:
Λειτουργία Δημοτολογίων, Λειτουργία Ληξιαρχείων
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
www.arcadianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: