Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Όχι άλλα λάθη στο Μακεδονικό ζήτημα



Γράφει ο Παύλος Δαγρές*

Το όνομα κρύβει παγίδες. Γενναία ιστορικά η στάση που τήρησαν κατά καιρούς από κυβερνητικές θέσεις Καραμανλής – Σαμαράς για το Μακεδονικό ζήτημα.
Κατάπτυστη και άκρως προκλητική ήταν η λύση που είχε προτείνει ο Μητσοτάκης όταν ήταν Πρωθυπουργός.
Ανιστόρητοι φαίνεται πως είναι όσοι υποστηρίζουν την σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια έχοντας τον όρο Μακεδονία.
Αγνοούν ότι έτσι εξυπηρετούν τον αλυτρωτισμό των σλάβων των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την δημιουργία «Μακεδονικού Έθνους». Μάλιστα στους Εθνικούς τους Χάρτες που προβάλουν σήμερα στο Εξωτερικό  συμπεριλαμβάνουν  Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κατερίνη, Νάουσα και άλλες Ελληνικές περιοχές.

Η αποδοχή από τις δύο πλευρές μια σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο Μακεδονία θα είναι Εθνικά επώδυνη για την Ελλάδα. Διότι είναι βέβαιο ότι σε επόμενη φάση οι παραχαράκτες της ιστορίας Σλάβοι  των Σκοπίων θα αποτινάξουν το όποιο συνθετικό θα προστεθεί στη λέξη Μακεδονία.
Έτσι με τη δική μας συγκατάθεση αποδεχόμαστε την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους» που στοχεύουν από το 1903!!! Οι Σλάβοι των Σκοπίων. Απεμπολώντας εμείς οι Έλληνες την Ελληνικότητα της Μακεδονίας που με τόσες θυσίες οι πρόγονοί μας παρέδωσαν στους επιπόλαιους εμάς ελεύθερη.
Εθναπόστολος του «Μακεδονικού Εθνικισμού» που σήμερα τιμάται στα Σκόπια είναι ο Κρίστε Μισίρκοφ ο οποίος το 1903 εξέδωσε το βιβλίο «Μακεδονικές υποθέσεις», εξαγγέλοντας την προσπάθεια δημιουργίας «Μακεδονικού Έθνους» στο απώτερο μέλλον. Τονίζοντας ότι θα υιοθετήσουν την διάλεκτο της περιοχής Μοναστηρίου Περλεπέ  και θα την ονομάσουν «Μακεδονική γλώσσα»
Έτσι σε βάθος χρόνου θα δημιουργηθεί συνείδηση «μακεδονικού Έθνους».
Αυτό το σχεδιασμό υλοποίησε ο Τίτο το 1944 μετονομάζοντας την περιοχή βαρδαρίου «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Πολύ πριν τον Τίτο κόμα της αριστεράς στην Ελλάδα που συμμετείχε στη Βουλή από τις 14-12-1924 είχε ως πάγια θέση την ανεξαρτοποίηση Μακεδονίας, Θράκης από το κράτος των Αθηνών.
Μάλιστα κατά τον εμφύλιο το 1948 ένοπλες δυνάμεις της Εθνικιστικής οργάνωσης των Σκοπίων ΣΝΟΦ μαζί με το ΕΑΜ πολεμούσαν τον Ελληνικό στρατό για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Αυτό ας μην το ξεχνούν όσοι σήμερα αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται αριστεροί και με τη σφραγίδα της αριστεράς να θελήσουν να υπογράψουν βεβιασμένα λύση με τους Σκοπιανούς.
Στα Εθνικά θέματα κανένας υπουργός Εξωτερικών κανένας Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει λευκή λαϊκή επιταγή να διαχειρίζεται τα ζητήματα αυτά σύμφωνα με την αντίληψη που διαμορφώνεται από τις πιέσεις που δέχονται από εξωελλαδικούς παράγοντες.
Για τα Εθνικά θέματα άποψη και λόγο έχουν μόνο οι Έλληνες και κανείς αυτό δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει.
Είναι δυνατό να έχουν λόγο για το Μακεδονικό στην Ελληνική Βουλή Τουρκογενείς Μουσουλμάνοι βουλευτές και να μην έχει λόγο η εκκλησία; Που όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Η διαχρονική μαρτυρία λόγου και αίματος κλήρου και λαού υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας της απαγορεύει να δεχθεί τη χρήση του ονόματος από οποιονδήποτε άλλον..
Πράγματι έτσι είναι. Κατά τον Μακεδονικό αγώνα δεκάδες παπάδες μαρτύρησαν. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν οι Μητροπολίτες Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης Πελαγονίας Ιωακείμ Φορόπουλος, Δράμας Χρυσόστομος, Σερρών Γρηγόριος, Γρεβενών Αιμιλιανός και άλλοι.
Δυστυχώς δεν προβάλαμε διεθνώς τους αγώνες του Μακεδονικού Ελληνισμού και έτσι στο εξωτερικό θεωρούν ως μόνη επανάσταση «Μακεδονικού λαού» την επανάσταση του Ίλιντεν το 1903 που κράτησε λίγες μέρες.
Δεν αναδείξαμε στο εξωτερικό και δεν γνωστοποιήσαμε όσο θα έπρεπε στον Ελληνικό λαό την επανάσταση των Ελλήνων της Μακεδονίας το 1821-1822 που έγινε με την επανάσταση στην Πελοπόννησο ενάντια στους Τούρκους. Σχεδόν ταυτόχρονα 1000 και πλέον μοναχοί από το Άγιο Όρος εξοπλίστηκαν και επαναστάτησαν στην Χαλκιδική. Μαζί με τους μοναχούς συνενώθηκαν  και 3000 Ελληνες Μακεδόνες με αρχηγό τον Εμμανουήλ Παπά. Η εξέγερση αυτή την οποία κατέπνιξαν στο αίμα οι Τούρκοι είχε μεγάλη σημασία  για την επανάσταση στην Πελοπόννησο. Αφού τα τουρκικά στρατεύματα στη Βόρεια Ελλάδα που είχαν ετοιμαστεί να μεταβούν στην Πελοπόννησο απασχολήθηκαν οκτώ μήνες στον πόλεμο αυτό.
Αδρανούμε σαν λαός και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να ενδιαφερθούμε περισσότερο σε όλα τα επίπεδα για τις ευαίσθητες ακριτικές μας περιοχές που απειλούνται. Κυρίως να προβάλουμε στο εξωτερικό την ιστορία και τους αγώνες τους.  Κατόρθωσαν οι ανύπαρκτοι Σκοπιανοί με τους συλλόγους που έχουν από την δεκαετία του 1980 στο Τορόντο, στο Σίδνεϋ, Μελβούρνη, ΗΠΑ, Γερμανία και σε άλλες χώρες να έχουν πείσει μεγάλο αριθμό ξένων πολιτών ότι οι αυθεντικοί Μακεδόνες είναι αυτοί. Μία λοιπόν αποδεκτή από την Ελλάδα σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει  τον όρο «Μακεδονία» θα δώσει τη δυνατότητα στους Σκοπιανούς να δικαιωθούν, θα αναγνωρισθεί έτσι με την Ελληνική υπογραφή ο αλυτρωτισμός σε βάρος της Ελλάδας θα κατοχυρώσουν οι Σλάβοι το «Μακεδονικό Έθνος» που από το 1903 προσπαθούν να επιτύχουν. Όσο για τους ισχυρισμούς κάποιων ότι είναι  αστείο να μας φοβήσουν οι αδύναμοι Σκοπιανοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ανίσχυροι γίνονται πολύ ισχυροί και επικίνδυνοι όταν τους ανοίγεις δρόμους στα χέρια των δυνατών που τους χρησιμοποιούν για ιδίους σκοπούς.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
«ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»
Κιν: 6943570958

Δεν υπάρχουν σχόλια: