Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ολοκληρώνεται άμεσα το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ Ασέας


Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ Ασέας, προϋπολογισμού 100 χιλιάδων ευρώ της Τοπικής Κοινότητας Ασέας του Δήμου Τρίπολης, μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τα έντονα προβλήματα που αντιμετώπιζαν εδώ και πολλά χρόνια, με συνεχείς διακοπές και νερού και σπασίματα του αγωγού σε πολλά σημεία.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης μήκους 2 χλμ. με δίδυμο αγωγό, προς αποφυγή όλων των παραπάνω προβλημάτων και στόχο την άμεση παράδοση του έργου στους κατοίκους της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης, έχοντας συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου αντικατάστασης, ευχαρίστησε την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ που ολοκλήρωσε τη μελέτη και δημοπράτησε το έργο αναφέροντας πώς ‘τα έργα ύδρευσης έχουν προτεραιότητα… Είναι αυτονόητο πως τα χωριά μας δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Έχουν ήδη δρομολογηθεί παρόμοιες παρεμβάσεις και σε άλλα χωριά του Δήμου Τρίπολης... Σε μια διετία θα έχουν ελαχιστοποιηθεί όλα τα προβλήματα ύδρευσης ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτικό νερό που είναι και το ζητούμενο’.
Ο κ. Παυλής ανέφερε ότι, την επόμενη εβδομάδα θα βγει και διαγωνισμός για την αγορά γεωτρήσεων, θα γίνουν καινούργιες γεωτρήσεις όπως το Πικέρνι  αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες Τεγέας και του Κορύθιου, ενώ αποκάλυψε ότι δόθηκε και η προέγκριση για την τηλεμετρία του Δήμου Τρίπολης, για τις βλάβες στους κεντρικούς αγωγούς,  ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι καλό είναι να λέμε λίγα και να κάνουμε περισσότερα.
Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης , προέτρεψε τους πολίτες να ενημερώνουν για παρόμοια προβλήματα, ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να ενεργούν άμεσα, ενώ από την πλευρά της τοπικής κοινότητας Ασέας , ο πρόεδρος κ. Γιάννης Φράγκος, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο, που κάνει  πραγματικότητα έναν διακαή πόθο πολλών ετών των κατοίκων, έργο που όπως τόνισε, προχώρησε με τη βοήθεια του Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: