Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών τους, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση – τεχνική σύσκεψη, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη), η οποία θα συμπεριλαμβάνει σύντομη παρουσίαση των Σχεδίων Βελτίωσης, (Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού» Υπομέτρο 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος») του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και εκτενέστερη τεχνική σύσκεψη στην οποία θα υποβληθούν και θα απαντηθούν ερωτήματα των μελετητών.


ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη  επιτυχία της 1ης  Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες
Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 16 Μαρτίου 2018.
Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΜΕΙΩΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2017
 Μείωση κατά 320 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Νοέμβριο του 2017 συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ειδικότερα, τον Νοέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης περιορίστηκαν στο ποσό των 3,14 δισ. ευρώ έναντι 3,46 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο. Από την αρχή του 2017 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους διατέθηκε από τον προϋπολογισμό για την μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης το ποσό των 724,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές προς τους ιδιώτες ανήλθαν σε 792,6 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΕΣ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018
Μικρές αυξομειώσεις – αν υπάρξουν – αναμένονται στα τιμολόγια για τη μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας για το 2018, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που αποφασίζει το ύψος των χρεώσεων. Την ίδια ώρα, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) προτείνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων για το σύστημα μεταφοράς, με κατάργηση της χρέωσης, βάσει της συμφωνημένης ισχύος, που εφαρμόζεται σήμερα και θέσπιση κινήτρων / αντικινήτρων (μειωμένες / αυξημένες χρεώσεις αντίστοιχα) για τον περιορισμό της κατανάλωσης κατά τις ώρες αιχμής.
 
ΟΑΕΔ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2018
Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, στις 11 το πρωί, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018». Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12 το μεσημέρι, ενώ το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά τη χειμερινή περίοδο και, συγκεκριμένα, από την 1η Νοεμβρίου 2017 έως την 28η Φεβρουαρίου 2018.Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: