Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

«Ένα παραμυθόκουτο γεμάτο χρώματα και μουσικές»


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ) και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27/3) και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 2 Απριλίου (ώρα 10:30) παράσταση κλασσικής μουσικής, για σχολικές ομάδες Δημοτικού, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Στόχος της παράστασης, που αποτελείται από δύο μέρη, είναι η μύηση των μαθητών στον μαγικό κόσμο της κλασσικής μουσικής. Στη διαδραστική παρουσίαση «Ο μικρός μαέστρος… και η ορχήστρα του», ο Παναγιώτης Θεοδοσίου εξοικειώνει τα παιδιά με την τέχνη του αρχιμουσικού και τα όργανα της ορχήστρας. Στη συνέχεια, το σύνολο μουσικής δωματίου Kaloy’s Chambe r Ensemble παρουσιάζει με ξεχωριστό τρόπο τα παραμύθια «Ο Πέτρος και ο λύκος» του συνθέτη Sergei Prokoffiev και «Η Βανέσσα και η μαγική φλογέρα» του συνθέτη Allan Rosenchec.Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα λειτουργεί ως πρότυπο πολιτιστικό κέντρο με έδρα την Κόρινθο.


Ο συνθέτης Παναγιώτης Θεοδοσίου είναι και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής. Το Kaloy’s Chamber Ensemble είναι ένα ευέλικτο σύνολο μουσικής δωματίου που αποτελείται από τους: Χρυσούλα Γεωργάκη (κλαρινέτο), Μαρία Κολέτου (φλάουτο με ράμφος, φαγκότο), Σταύρο Κλαβανίδη (τρομπόνι) και Κωνσταντίνα Χρήστου (αφήγηση, διαδραστική προσέγγιση και διασκευή κειμένων).





Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.



Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια: