Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σ. Δ. Υ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Φυτώριο Πρωταθλητών

32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Αργυρό μετάλλιο στα 400μ. απο Ε.Καρκαλάτου και στα 4χ400μ σκυταλοδρομίας (Γεωργαλα, Ντοκου, Τοκα, Καρκαλατου)
Συνέντευξη
στον Μηνά Π.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση πατώντας το πόδι μου στο Δ.Α.Κ. Άργους, ήταν τα δεκάδες πιτσιρίκια, νήπια και παιδιά δημοτικού, παρατεταγμένα να ακούνε με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες της Ελπίδας Καρκαλάτου και υπό την γενική επίβλεψη του Γιώργου Καραπάνου, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του στίβου.Η αγάπη για τον υγιή ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα σωστά πρότυπα «εμβολιάζονται» από τις μικρές ηλικίες και θωρακίζουν την προσωπικότητα των παιδιών.

Για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Σ.Δ.Υ. Αργολίδας μιλάνε οι αριθμοί. Από την αξιολόγηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ για το έτος 2017 είναι η δύναμη στην Αργολίδα, με άνοδο 13 θέσεων Πανελλαδικά.
 
Με ομάδα από ταλαντούχα νέα παιδιά (Ελπίδα Καρκαλάτου, Ειρηνη Γεωργαλά, Μαριτίνα Ντόκου, Ελπίδα Τόκα και Φιορίνα Καραπάνου) και τους πιο πιτσιρικάδες Νίκη Σκλαβούνου και Πάνο Μαλησιώρη, κάνουν την Αργολίδα περήφανη και ιδιαίτερα χαρούμενο τον προπονητή και ιδρυτή του Σ.Δ.Υ Άργολίδας, Γιώργο Καραπάνο που μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη. 
 Ενημέρωση: Από ποιες ηλικίες ξεκινάνε τα προγράμματα στίβου και γιατί κάποιος γονέας να επιλέξει τον σύλλογο σας;
Γ. Καραπάνος: Από το νήπιο κιόλας έχουμε το φυτώριο μας, που τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά, πώς να τρέχουνε, να βελτιώνονται μέσα από τις προπονήσεις, να αγαπάνε τον αθλητισμό και να κερδίζουν 

τους αγώνες. Θα διαλέξουν τον σύλλογο μας γιατί έχουμε αποδείξει ότι αγαπάμε τα παιδιά, τα προσέχουμε και εκτός από σωστούς αθλητές θέλουμε να βελτιώνουμε και την προσωπικότητα τους. Νους υγιείς εν σώματι υγιή.


Ελπίδα Καρκαλάτου
 Ενημέρωση: Πόσα μέλη αριθμεί ο Σύλλογος;
Γ. Καραπάνος: Από το νήπιο μέχρι τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας είναι 80, αν εξαιρέσουμε την αγωνιστική ομάδα που είναι 15.

 




Ελπίδα Τόκα









Ενημέρωση: Προπονητής Γ. Καραπάνος. Αυστηρός ή φίλος ;
Γ. Καραπάνος: Τους αθλητές μου τους αντιμετωπίζω σαν δικά μου παιδιά, μεγαλώνουν δίπλα μου ουσιαστικά και αισθάνομαι μεγάλη χαρά όταν από μικρά με την δουλειά βελτιώνονται, και αγαπάνε αυτό που κάνουν. Οι αθλητές είναι η οικογένεια μου.

 

Νίκη Σκλαβούνου







Ενημέρωση: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βερολίνο το καλοκαίρι. Θα υπάρχει συμμετοχή στην εθνική μας ομάδα από τον σύλλογο;
Γ. Καραπάνος: Η Ελπίδα Καρκαλάτου πιστεύω θα είναι στην εθνική ομάδα στο αγώνισμα 4χ400 σκυταλοδρομίας, μια δυνατή ομάδα που στοχεύει στον τελικό του αγωνίσματος.
 


Γιώργος Καραπάνος(αριστερά)
Στα 400 μέτρα εμπόδια η Ελπίδα Τόκα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου, έχει τις ικανότητες να πιάσει τα όρια και να βρεθεί στο Βερολίνο. Μην ξεχνάμε ότι τα όρια που έχει θέσει ο ΣΕΓΑΣ είναι πιο αυστηρά από της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ώστε η Εθνική μας ομάδα να είναι πιο ανταγωνιστική.

 




Ενημέρωση: Στα ελληνικά δρώμενα και πάλι, τι να αναμένουμε στην συνέχεια ;
Γ. Καραπάνος: Ευελπιστώ και στον ανοικτό στίβο να έχουμε μετάλλια, δημιουργούμε μια πολύ δυνατή ομάδα σκυταλοδρομίας και του χρόνου ο στόχος μας είναι η κατάρριψη της καλύτερης επίδοσης που κατέχει ο «Πανελλήνιος» από το 2002.
Όσο για το μέλλον, έχουμε παιδιά στην κατηγορία παίδων – παμπαίδων που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, αν διαθέτουν επιμονή και υπομονή.


Ενημέρωση: Στο Μαραθώνιο Ναυπλίου ποιοι αθλητές σας θα συμμετέχουν;
Γ. Καραπάνος: Η Νίκη Σκλαβούνου (πρωταθλήτρια Τριάθλου κορασίδες) και μάλλον ο Νάσσος Κουρτέσης (Αμεα)

 

Ενημέρωση: Αν ήσασταν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ χωρίς φυσικά κάποιο «μαγικό ραβδάκι» τι θα αλλάζατε;
Γ. Καραπάνος: Πλέον ο ΣΕΓΑΣ δεν έχει τις ίδιες επιχορηγήσεις που είχε στο παρελθόν, όποτε Θα έδινα μεγαλύτερη βάση στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κάνω στο σύλλογο μου, μέσω χορηγιών. Αυτό είναι που ήδη κάνει και ΣΕΓΑΣ με τους Μαραθωνιους και rungreece που φέρνουν κάποια έσοδα και χορηγούς.
 
Ενημέρωση: Καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα προπονητική σας καριέρα;
Γ. Καραπάνος: Καλύτερη στιγμή, το αργυρό μετάλλιο στα 4χ400 (Γεωργαλα, Ντοκου, Τοκα, Καρκαλατου) στο 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου.

 

Ενημέρωση: Προσωπικός σας στόχος ;
Γ. Καραπάνος: Προσωπικός μου στόχος να φτάσω μέχρι την ομοσπονδία ως προπονητής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: