Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Γιάφκα με όπλα και εμπρηστικούς μηχανισμούς στο Γύθειο

Γιάφκα με όπλα, ασυρμάτους, κουκούλες και εμπρηστικούς μηχανισμούς ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στο Γύθειο, με αφορμή τη διερεύνηση του θανάσιμου τραυματισμού πριν 15 ημέρες ενός 38χρονου βομβιστή.

Θυμίζουμε ότι, στις 31 Αυγούστου, είχε σημειωθεί έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στην οδό Ωραίας Ελένης, στη Σπάρτη. Μεταφορέας της βόμβας – που αποτελείτο από γκαζάκια, μπαταρίες και άλλα υλικά – ήταν ένας 38χρονος υπάλληλος καφετέριας – ο οποίος διέμενε στο Περιστέρι και στην Αιγιά Λακωνίας, ο οποίος από την έκρηξη υπέστη καθολικά εγκαύματα και άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικές ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Όπως ανέφερε το "Βήμα της Κυριακής", οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη ενός 34χρονου φίλου του θύματος, ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη και εργάζεται σε αποθήκη στην Λυκόβρυση. Σε έρευνα που έγινε στο πατρικό του σπίτι στο Γύθειο βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της ΕΛΑΣ, στο σπίτι βρέθηκαν: Δύο δίκαννες και δύο μονόκαννες καραμπίνες, δύο ασύρματοι, κουκούλες full face και 61 κωνικές συσκευασίες με ποσότητα εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιείται συνήθως στα βαρελότα (τις επονομαζόμενες «γουρούνες»).
Η ύλη αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς από οργανώσεις «αντάρτικου πόλης» όπως η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Επιπλέον εντοπίστηκαν 796 κροτίδες και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων από πυροβόλο όπλο.
Στο έγγραφο της αστυνομίας σημειώνεται ακόμη ότι βρέθηκαν «δέκα αυτοσχέδιες κατασκευές συνδεσμολογίες, η κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από δυο κυλινδρικά τεμάχια ξύλου, τρία τμήματα καλωδίου, τεμάχιο μαύρης μονωτικής ταινίας και ποσότητας διάφανου στερεού υλικού (πιθανόν θερμόκολλας)».
Επιπλέον βρέθηκαν «τμήματα καλωδίων οι άκρες των οποίων κατέληγαν σε διακόπτες on-off, οι οποίοι ήταν ενσωματωμένοι σε κομμένα στόμια πλαστικών φιαλών», «πλαστικό ρολόι που συνδεόταν με καλώδια» όπως κι «ένα τηλεχειριστήριο τυλιγμένο με μονωτική ταινία αποτελούμενο από τέσσερις διακόπτες από τους οποίους εξέρχονταν τέσσερα ζεύγη καλωδίων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: