Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αρνήθηκε να δηλώσει πίστη στο Ισλάμ. Έδωσε την ζωή του για την Πίστη του. Το Ναύπλιον τον τιμά και γιορτάζει τη μνήμη του Άγιου Αναστάσιου του Ναυπλιέως

«Άλλοι με ξύλα, άλλοι με σπαθιά, άλλοι με μαχαίρια κατατρυπούσαν το κορμί του Μάρτυρα μέχρι που το κατέκοψαν σε μικρά κομμάτια. Ετελειώθη την 1η Φεβρουαρόυ 1655».  Μέχρι την τελευταία στιγμή αρνιόταν να αρνηθεί την Πίστη του και φώναζε στον όχλο. «Είμαι Χριστιανός και θα πεθάνω Χριστιανός».
Η μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Αναστασίου, του Ναυπλιέως, θα εορταστεί πανηγυρικά και με λαμπρότητα στον νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιον, εις ανάμνηση, όπως κάθε χρονιά, του μαρτυρίου του, της θερμής πίστης και της αυταπάρνησής του.
Το εορταστικό πρόγραμμα.


Την 31η Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 6.30μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός στην Εκκλησία του Αγίου Αναστασίου χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου και άλλων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.
Την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή ώρα 7.30 π.μ., Το εορτάσιμο της ημέρας θα αναγγελθεί με Εωθινό από την Μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλιέων.
Στις 7.30 π.μ.-10.30 π.μ., θα τελεσθεί ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ με αρτοκλασία και ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ στον Ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου και άλλων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών με ολόκληρο τον Ιερό Κλήρο. Η Προσέλευση των επισήμων στο Ναό θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 10.00 π.μ..
Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας, στις 11 το πρωί θα γίνει περιφορά της Εικόνας στην πόλη με τη συνοδεία τιμητικού αποσπάσματος και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Η πομπή θα κατευθυνθεί μέσω της Παραλιακής οδού Μπουμπουλίνας και θα στίψει στην Ανδρέα Συγγρού. Θα τελεσθεί Τρισάγιο στην πλατεία Καποδίστρια και από εκεί θα οδηγηθεί μέσω της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στην πλατεία Συντάγματος όπου θα τελεσθεί εκ νέου Τρισάγιον, στον χώρο του Ι.Ν. Γενεσίου Θεοτόκου, όπου και μαρτύρησε ο Άγιος Αναστάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: