Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ένας πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ανέλαβε την διοίκηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων -ΚΕΕΛΠΝΟ

Θανάσης Γιαννόπουλος. Διοικητής ΚΕΕΛΠΝΟ
Ο πρώην υπουργός υγείας και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τακτικός καθηγητής Χειρουργικής του πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Γιαννόπουλος, ανέλαβε το τιμόνι ενός από τους μεγαλύτερους υγειονομικούς οργανισμούς της χώρας, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων -ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η θητεία του ως υφυπουργού υγείας το 2004, για τρία χρόνια, και το γεγονός ότι υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια πολλών νοσοκομείων και το βασικότερο, έχοντας υπηρετήσει επί 45 χρόνια στο ΕΣΥ, οδήγησαν τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην απόφαση αυτή.
Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, αναλαμβάνει ως κύρια αποστολή να σχεδιάσει το υγειονομικό αύριο του ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα από τις υπάρχουσες σημερινές δυσκολίες.


«Είμαι βέβαιος ότι με την αρμονική συνεργασία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, θα καταφέρουμε σημαντικά πράγματα επ' ωφελεία του ασθενή και της δημόσιας υγείας», δήλωσε.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με το νέο Διοικητή, είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της υγείας, που διαθέτει ιη χώρα μας και η συμβολή του είναι τεράστια στον αγώνα για την πρόληψη και εξάλειψη πολλών νοσημάτων.
Σε ερώτηση ποιες θα είναι οι ενέργειες και οι προτεραιότητές του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος απάντησε:
 «Με ενδιαφέρει άμεσα, είναι η φροντίδα του χειμαζομένων ομάδων και η εξασφάλισή τους από πλευράς εμβολίων. Με ενδιαφέρει ακόμη να δω πόσο επαρκείς και θωρακισμένοι είμαστε απέναντι σε διάφορα νοσήματα και φυσικά η θωράκιση του πληθυσμού από τα μεταδιδόμενα νοσήματα, όχι μόνο τα σεξουαλικώς αλλά και ξεχασμένων νοσημάτων που έχουν ξεκινήσει δυστυχώς και αναβιώνουν. Θα σας έλεγα ακόμη, ότι ανθρωπιστικά με ενδιαφέρει η υγεία των μεταναστών, είτε παραμένουν μόνιμα στην χώρα μας είτε είναι διερχόμενοι, να ελέγξουμε το βιολογικό και επιδημιολογικό τους προφίλ. Και φυσικά πάνω από όλα, η ενημέρωση των πολιτών σε πολλά θέματα υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: