Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Οι καθηγητές στηρίζουν την ύπαρξη και παρουσία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιον

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας, με δημόσια ανακοίνωση, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε σκέψη για μεταφορά λόγω συγχώνευσης και πολύ περισσότερο για κατάργηση του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργεί στο Ναύπλιο.
Όπως αναφέρει:
"Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών αποτελεί για την Αργολίδα έναν μοναδικό και αναντικατάστατο φορέα πολιτισμού που προσφέρει θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, ανοιχτά μαθήματα στο κοινό, συνέδρια κ. ά. πολλά, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς και αφιλοκερδούς δραστηριότητάς του.
Το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει αναπτύξει από την αρχή της λειτουργίας του ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τα σχολεία της Αργολίδας στο πλαίσιο κοινών προγραμμάτων, αλλά και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών. Δεκάδες επίσης είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν φοιτήσει ή εξακολουθούν να φοιτούν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της σχολής. Με λίγα λόγια το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών αποτελεί πλέον για την Αργολίδα έναν θεσμό με πολύ ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα με τον χώρο της Εκπαίδευσης.


Η σημασία ωστόσο της παρουσίας του ιδρύματος δεν περιορίζεται μόνον στην προσφορά του στην Παιδεία και τον πολιτισμό της περιοχής. Η ίδια η περιοχή στην οποία ανήκουν δύο από τα σημαντικότερα αρχαία θέατρα στον κόσμο: το διασημότερο και με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, της Επιδαύρου καθώς και το μεγαλύτερο, του Άργους, καθιστά την παρουσία Τμήματος Θεατρικών Σπουδών απολύτως επιβεβλημένη καθώς μπορεί να αποτελέσει κέντρο θεατρικών σπουδών για ολόκληρη την Ελλάδα με διεθνή ακτινοβολία, πόλο έλξης καλλιτεχνών και σχετικών επιστημόνων από όλο τον κόσμο.
Αντί λοιπόν το Υπουργείο να συζητά για τη συγχώνευση ή κατάργησή του, για λόγους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτισμικούς και εν τέλει εθνικού συμφέροντος, αντικείμενο συζήτησης θα έπρεπε να είναι η αναβάθμισή του».
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ο Πρόεδρος
Παντελής Ρουμελιώτης 
Ο Γ. Γραμματέας

Παύλος Αντωνόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: