Νεα

Η Ιωάννα Καρυσιάνη συζητά μαζί σας, για το νέο της βιβλίο, προσκεκλημένη της βιβλιοθήκης «Ανθός», στο «Φουγάρο»

Μία από τις σημαντικότερες ελληνίδες πεζογράφους, η Ιωάννα Καρυστιάνη, θα παρουσιάσει το νέο μυθιστόρημά της, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, προσκεκλημένη της Βιβλιοθήκης «Ανθός» του «Φουγάρου». Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Καρισιάνη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» με τίτλο «Το Φαράγγι», θα ξεκινήσει στις 6 μμ στο Café του «Φουγάρου»
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο Γιάννης Στάμος από τη βιβλιοθήκη Ανθός. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.


Στο νέο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, επτά αδέρφια, αποφασίζουν να εκπληρώσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στον πατέρα τους και να διασχίσουν ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της γενέθλιας Κρήτης. Αφηγήσεις σε παρόντα χρόνο καθώς και αναμνήσεις, πρόσφατες ή μακρινές, αποδίδουν παράλληλα με τον ψυχισμό των πρωταγωνιστών, ένα ψηφιδωτό του αρχέγονου τοπίου και της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.
Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά το 1952 από Μικρασιάτες γονείς και εμφανίστηκε πρώτη φορά στα ελληνικά γράμματα το 1994, με τη συλλογή διηγημάτων «Η κυρία Κατάκη». Έχει βραβευθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος δύο φορές, το 1998 και το 2007, για τα μυθιστορήματά της "Μικρά Αγγλία" και "Σουέλ" αντίστοιχα καθώς και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2000. Παράλληλα με την λογοτεχνική της δραστηριότητα έχει γράψει το σενάριο της ταινίας "Νύφες" και τη σεναριακή προσαρμογή του μυθιστορήματός της Μικρά Αγγλία τα οποία έχουν γυριστεί για τον κινηματογράφο από τον σύζυγό της Παντελή Βούλγαρη.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια