Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου: Οι τελευταίες οδηγίες. Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί για τα αυτοκίνητα. Ποιες είναι οι αγωνιστικές διαδρομές

Κωστούρος«Κάντε την Κυριακή, ημέρα 
χωρίς αυτοκίνητα και μετατρέψτε 
τα πεζοδρόμια σε κερκίδες»
Πραγματοποιήθηκε χθες, η επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών λεπτομερειών του 3ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που θα διεξαχθεί αύριο, Κυριακή 6 Μαρτίου 2016
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος, κάλεσε  τους Δημότες, για μία ακόμη φορά, να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες σαν φίλαθλοι. Να κάνουν κερκίδες τα πεζοδρόμια και να χαρούν την ημέρα του αθλητισμού. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση του μεγάλου και  σημαντικού δρομικού  αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο και στην ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς κρατικούς, τοπικούς και εθελοντικούς φορείς της πόλης. 
Ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους δρομείς και τους Αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής και δήλωσαν μαζικά  την συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου και μια από τις μαζικότερες στην Ελλάδα.
Ζήτησε, «η Κυριακή 6/03/2016 να είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητα» για την πόλη του Ναυπλίου καθώς η δρόμοι που διατρέχουν οι Αγωνιζόμενοι θα είναι κλειστοί από τις 08:00 μέχρι τις 15:00.


Ο Δ/της της Τροχαίας κ. Γεώργιος Σταμέλος, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνουν αναλυτικά:
Σήμερα Σάββατο, 5/03/16, από τις 14.00 μέχρι και την Κυριακή 6/03/16, στις 15.30, θα είναι κλειστές,  οι οδοί Ανδ. Συγγρού (σε όλο το μήκος της), Αμαλίας (από Ανδ. Συγγρού έως Σοφρώνη), Σιδηράς Μεραρχίας (από Πολυζωίδη έως Ανδ. Συγγρού) και  Φλέσα σε όλο το μήκος της.

Αύριο, Κυριακή 6/03/16, ημέρα διεξαγωγής του 3ου Μαραθώνιου Ναυπλίου, από 07:30 και μέχρι πέρατος των αγώνων 15:30 θα παραμείνουν κλειστές και στα δύο ρεύματα οι οδοί:
Ø Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας
Ø Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως Υπουργείο Συγκοινωνιών)
Ø Βασιλέως Παύλου,
Ø Σιδηράς Μεραρχίας
Ø Λεωφόρος Ασκληπιού
Ø Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – από τον κόμβο Αγ. Ελεούσας έως τον κόμβο Αγ. Ανδριανού

Όπως ανέφερε ο Γενικός Δ/ντης του 3ου Μαραθώνιου Ναυπλίου, κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 5.000. Το εθελοντικό και το αμοιβόμενο προσωπικό που θα συμβάλουν στην ασφαλή διεξαγωγή του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου ανέρχεται σε 500 περίπου άτομα. Το αγώνισμα που αναμένεται να κλέψει την παράσταση από άποψη συναγωνισμού θα είναι αυτό του Ημιμαραθωνίου αλλά και τον 5 χλμ., στο οποίο αναμένεται να έχουμε σημαντικές παρουσίες:
Τα μεγάλα ονόματα που συμμετέχουν:
Συμμετοχή Πρωταθλητών στον Ημιμαραθώνιο:
·       Γρηγόρης Σκουλαρίκης (7 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος στο Δίαθλο, νικητής του αγώνα το 2014 με 1:13:21).
·       Κώστας Γκελαούζος (Πρωταθλητής των Ημι-αποστάσεων, με ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ 14:36:87).

Συμμετοχή Πρωταθλητριών στον Ημιμαραθώνιο:
·       Ντενίζ Δημάκη (3 φορές 2η στο Πανελλήνιο Μαραθωνίου, με ατομικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο 2:46:46).

Συμμετοχή Πρωταθλητριών στα 5 Χλμ.
·       Αναστασία Καρακατσάνη (Πρωταθλήτρια των Ημι-αποστάσεων, με ατομικό ρεκόρ στα 5χλμ 16:09, Χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Στίβου το 2013).
Άλλες συμμετοχές που ξεχωρίζουν στους άνδρες και στις γυναίκες
·       Στον Ημιμαραθώνιο: Λάμπρος Μαλτέζος, Αλέξης Πασπάτης,. Χαρά Σκουλαρίκη
·       Στα 5χλμ: Νικόλας Φράγκου, Σοφία Καραγιάννη




Δεν υπάρχουν σχόλια: