Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Το Πανηγύρι της Παράδοσης» από το 4ο ΓΕΛ

Με ιδιαίτερη επιτυχία το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου, για τέταρτη   χρονιά, υλοποίησε στις 22 Ιουνίου 2016, την εκδήλωση «Το Πανηγύρι της Παράδοσης», σε συνεργασία με την Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας, με την αρωγή του Δήμου Κορινθίων  και την οικονομική στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Ο κόσμος που παρακολούθησε και συμμετείχε στην εκδήλωση ενθουσιάστηκε με τη διοργάνωση, τη μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Γεωργίου, το συγκρότημα «Γόρδιος Δεσμός» (με ρεπερτόριο απο δημοτικά και παραδοσιακά  τραγούδια) καθώς και της συμμετοχής της Κορινθιακής Εστίας Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών  Κορίνθου.


Οι παραγωγοί προϊόντων της Κορινθίας έστησαν καλαίσθητους πάγκους και παρουσίασαν τα προϊόντα τους προβάλλοντας ταυτόχρονα την παράδοση της περιοχής μας. Υπήρχαν προϊόντα όπως κρασί, λικέρ, μέλι, λάδι, σταφίδα, πετιμέζι, όσπρια, βότανα, ζυμαρικά, χειροποίητα σαπούνια και κοσμήματα, φυτικά καλλυντικά, κηραλοιφές, γλυκά,  χειροποίητος αργαλειός και άλλα χειροποίητα (προϊόντα), τα οποία ο κόσμος δοκίμαζε με ευχαρίστηση.
Ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου είχε επίσης προετοιμάσει όχι μόνο πολλές λιχουδιές και εδέσματα αλλά παράλληλα  οργάνωσε λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα, (προσφορά των καταστηματαρχών της Κορίνθου), καθώς  ΚΑΙ BAZAR  για ενίσχυση του ταμείου   του Συλλόγου.
Αξιοπρόσεκτη ήταν η συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων με τις κοινωνικές του δράσεις, όπως το Κοινωνικό Φροντιστήριο κ. α.
Οι μαθητές πλαισίωσαν την εκδήλωση, τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και κατά τη διεξαγωγή της, ως πραγματικοί οικοδεσπότες. Επιπλέον, προβλήθηκε ο στόχος της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών υγιεινής για το κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης  Κορίνθου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων Χαράλαμπος Καμπούρης, ο σχολικός σύμβουλος κ. Γαβαλάς καθώς και   δημοτικοί σύμβουλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: