Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τιμή στον Δήμαρχο και στην πόλη που τίμησαν έναν τέτοιο αξιωματικό

Ήταν απογοητευτική η προσέλευση των Ελλήνων στην αίθουσα Τέχνης «Μέγας Αλέξανδρος», την ημέρα που Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, τίμησε τον πολεμιστή – Ήρωα, ταξίαρχο ε.α. Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο για όσα έκανε ως στρατοπεδάρχης του στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ στην Κύπρο, αντιστεκόμενος, με τρεις λόχους, αβοήθητος, στις επιθέσεις ενός συντάγματος Τούρκων καταδρομέων που είχαν την υποστήριξη αεροπορίας, πυροβολικού και τεθωρακισμένων.
Σίγουρα κάποιοι από αυτούς που δεν είχαν παραστεί στην απόδοση τιμής προς τον 90χρονο Ήρωα, δεν θεώρησαν ή δεν γνώριζαν πως ο αντισυνταγματάρχης (τότε) Σταυρουλόπουλος, είχε αγωνιστεί για την Πατρίδα και για τους άντρες του ωθούμενος από την αίσθηση τιμής που δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τον Έλληνα αξιωματικό..
Ας μάθουν λοιπόν και ας ζήσουν με τις τύψεις τους ότι, αυτός ο 90χρονος, πήγε λίγες ημέρες μετά και προσκύνησε στους τάφους των νεκρών στρατιωτών του, στην Κύπρο.
Διαβάστε πως αναφέρει το γεγονός ο ταξίαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Δημητριάδης, συγγραφέας δύο βιβλίων για την μάχη της ΕΛ.ΔΥ.Κ., σε ανάρτηση που έκανε στο F.B., απ’ όπου και δανείστηκα την φωτογραφία.



«Πόσους αξιωματικούς ε.α. έχετε δει να πηγαίνουν μετά από 42 χρόνια στους τάφους (που πλέον είναι κενοτάφια) των πολεμιστών τους σε Στρατιωτικό Κοιμητήριο 1.000 χλμ μακριά από το σπίτι τους, για να τους τιμήσουν που έπεσαν πολεμώντας υπό τις διαταγές τους, βάζοντας λίγα λουλούδια στις μαρμάρινες πλάκες και να βρίσκουν από την κοντινή εκκλησία και παπά για να τους κάνουν τρισάγιο ;;;;;;;; 
91 ετών.... Λεβέντης και στο παράστημα και στην ψυχή.....».

Δεν υπάρχουν σχόλια: