Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ: Το ”Άξιον Εστί” ακούστηκε στο Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου


Κατηγορίες: ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου και το μικτό πολυφωνικό σχήμα χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου παρουσίασαν το λαϊκό ρεπερτόριο “Άξιον Εστί” σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στο Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου, με λαϊκό τραγουδιστή τον Κώστα Μακεδόνα, ψάλτη το Βαγγέλη Ζερβόπουλο, αφηγητή τον Γιάννη Μακρή και σε διδασκαλία-διεύθυνση Θεοδόση Αντωνιάδη.

Η παρουσίαση του έργου ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων του Δήμου Επιδαύρου για τον 7ο Επιδαύριο δρόμο. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη ηθοποιό και πολιτικό Άννα Συνοδινού η οποία έφυγε από κοντά μας στις 7-1-2016. Για την Συνοδινού μίλησαν ο λογοτέχνης και κριτικός κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Πρόεδρος της Ενώσεως τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών κ. Κωνσταντίνος Πυλαρινός και ο σκηνοθέτης κ. Ηλίας Μαλανδρής, προβάλλοντας φωτογραφικό υλικό από το οικογενειακό της αρχείο.


Οι χορωδίες, οι μουσικοί (ορχήστρα και λαϊκή ορχήστρα που πλαισίωναν τις χορωδίες), οι τραγουδιστές και ο μαέστρος καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, το οποίο είχε κατακλύσει τις κερκίδες του αρχαίου σταδίου. Ο χώρος αυτός αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι μπορεί να φιλοξενήσει παρόμοιες εκδηλώσεις και ήταν ευτύχημα που παρευρισκόταν ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, ο οποίος έχει όραμα για καινούργια και καινοτόμα πράγματα στην Επίδαυρο.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, τιμώντας και τη μεγάλη τραγωδό Άννα Συνοδινού, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Δημαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κων/νος Γκάτζιος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Σαρρής, Τάσος Τζανής και Γιώργος Γαβρήλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάσος Χρόνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευαγγελία Αισώπου, η οποία έκανε και την παρουσίαση, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λυγουριού κ. Παναγιώτης Καψάλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Λυγουριού κ. Γεώργιος Ζήσης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας.

Βασίλης Γ. Μπιμπής
Πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: