Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Οι εφημερίδες της κατοχής “επανακυκλοφορούν” στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Τμήμα της έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης
 Από χτες, 25 Οκτωβρίου 2016, και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα ο Σμήναρχος κ. Κ.Κρούσκος, διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης θα μας καλωσορίζει στην έκθεση παλιών εφημερίδων φερμένων από την εποχή της κατοχής.
Μέσα από τα δημοσιεύματα της περιόδου 1940 - 1944, ο επισκέπτης μπορεί να δει τα ιστορικά γεγονότα μέσα από άλλο πρίσμα και να μεταφερθεί στην κατοχική πραγματικότητα.

Άρθρο για την απελευθέρωση της Πελοποννήσου
 Οι ανατυπωμένες εφημερίδες, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ο παράνομος Τύπος καθώς και οι δημοσιογράφοι, οι ανταποκριτές και οι φωτογράφοι της εποχής μας ξεναγούν στο τότε και μαζί τους ζούμε τον
Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκ των έσω. Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, η Γερμανική εισβολή, η εξαθλίωση, η πείνα, οι διωγμοί, οι στερήσεις, οι μάχες, η υποδούλωση του λαού, η μαύρη αγορά και η αντίσταση στήνουν χορό ανάμεσα σε τίτλους, γράμματα και φωτογραφίες. 

 Την 28ης Οκτωβρίου το Μουσείο θα ανοίξει τις πόρτες τους για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 9:00 έως τις 15:00  θέλοντας να τιμήσει την εθνική επέτειο. 
 Ειδάλλως από την Τρίτη έως το Σάββατο (09:00-19:00) και την Κυριακή (09:00 -17:00) μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης αυτή την εμπειρία. 
Στο μουσείο υπάρχει εισιτήριο στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ και δωρεάν είσοδο για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων.
Τμήμα της έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: