Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Κάτι τρέχει στο ΦΟΥΓΑΡΟ 18 και 19 Νοεμβρίου

Το Φουγάρο διοργανώνει ψυγαγωγικές εκδηλώσεις για το διήμερο 18 έως 19 Νοεμβρίου 2016.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016:


lΘεατρικό εργαστήρι για συμμετέχοντες από 60 ετών διοργανώνεται με τη Δρ. Κατερίνα Κωστή από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016. Το πρόγραμμα ξεκινά με συνεδρίες ανάκλησης μνήμης, οι οποίες ενσωματώνουν παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αφηγήσεις ιστοριών και αυτοσχεδιασμούς. Το υλικό που συγκεντρώνεται από τα εργαστήρια μπορεί να οδηγήσει σε παράσταση, συνήθως με τη μορφή «θεάτρου της κοινότητας». Το θέατρο για την ηλικία άνω των 60 ετών αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική στον Αγγλοσαξονικό κυρίως χώρο. Αναπτύσσεται σε θεατρικούς οργανισμούς, μουσεία κι άλλους χώρους πολιτισμικής αναφοράς. Στόχο έχει να αναδείξει την αξία της ζωής από μια λιγότερο καθιερωμένη οπτική, μέσω της διερεύνησης των αναμνήσεων και της εμπειρίας ζωής στη σύγχρονη εποχή. Τα εργαστήρια θα γίνονται στην Βιβλιοθήκη ΑΝΘΟΣ του Φουγάρου, κάθε Παρασκευή 6.30-8μμ με ελεύθερη είσοδο.

lΣήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7.30μμ στην Αίθουσα 9, το Περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου, της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει στο ΦΟΥΓΑΡΟ συζήτηση με θέμα: «Οι διατλαντικές συμφωνίες εμπορίου και επενδύσεων - Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά - TTIP και CETA». Εισηγητές της συζήτησης θα είναι ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και ο κ. Γιώργος Καπόπουλος, δημοσιογράφος. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

lΑπό την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 ,και κάθε Παρασκευή από τις 10μμ η DJ Χριστίνα Μπρούσαλη ανεβαίνει στα decks του FOUGARO Le Café και διαλέγει αγαπημένες μουσικές από ένα ευρύ φάσμα παλαιότερων και πιο πρόσφατων επιτυχιών. Την DJ Χριστίνα Μπρούσαλη θα την βρίσκουμε εκεί μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016:

lΣτο LE CAFÉ, στο Φουγάρο, αύριο Σάββατο 19 Νοεμβρίου από τις 10μμ έρχονται οι Quartet Brasileirinho με τραγουδίστρια τη Nana Trevor και «πειραγμένους» ήχους της Βραζιλιάνικης μουσικής. Με έντονο στοιχείο του ρυθμούς της samba και Αφρικανικές επιρροές, οι Quartet-Brasileirinho θα μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της Βραζιλίας, ακολουθώντας πιστά την αισθητική των δημιουργών της εποχής όπως Jobim, Gilberto, Powell, Jorge Ben κ.α. Η Nana Trevor έχει συμπράξει με νέους αλλά και με καταξιωμένους μουσικούς της εγχώριας jazz σκηνής όπως οι Καλαντζής, Μπενετάτος, Μικρός, Μπέλλος, Κότσιφας, Ντ. Μάνος, Γυφτάκης, Ρούλος, Άγγ.Γαβριήλ, Τσάγγαρης, κ.α.

Nana Trevor - φωνή
Γρηγόρης Ντάνης - κιθάρα
Μάνος Αναγνωστόπουλος - ηλεκτρικό μπάσο
Γιώργος Μπινιάρης - τύμπανα



Δεν υπάρχουν σχόλια: