Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Το 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ -Artiva θα έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα

Επίσημη Αφίσα του Φεστιβάλ
Ως γνήσιοι υπηρέτες του πολιτισμού, οι Πελοποννήσιοι βρίσκουν τρόπους να οργανώνουν και να προάγουν την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς. Μια σημαντική εκδήλωση για την Πελοπόννησο και για όλη την Ελλάδα διοργανώνεται στην πόλη του Ναυπλίου.
16 με 20 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Artiva - ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, στην αίθουσα του Βουλευτικού. Θα λάβουν μέρος 34 χορωδίες από 3 χώρες της Ευρώπης. Το Φεστιβάλ γίνεται υπό την σκέπη του Δημοτικού Οργανισμού, Περιβάλλοντος,  Πολιτισμού,  Αθλητισμού και Τουρισμού -ΔΟΠΑΤ- σε συνεργασία με την εταιρεία ARTIVA Cultural Management & Advertising και υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων.


Νεανική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου
Πηγή: Διαδίκτυο
Έτσι, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αναβάθμισης του Δήμου και της θεσμοθέτησης χαρακτηριστικών εκδηλώσεων ανά μήνα μέσα στον κύκλο του χρόνου, όπως μας πληροφόρησε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Πόπη Καλκούνου, παίρνει πνοή το Φεστιβάλ. 
Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου
Πηγή: Διαδίκτυο
Πέραν της πολιτισμικής προσφοράς, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επισκεφτούν την πόλη 1.200 χορωδοί και περίπου άλλοι τόσοι συνοδοί των χορωδών, που θα δώσουν πνοή ζωής στο Ναύπλιο, τον "νεκρό" μήνα του Νοεμβρίου. Το Φεστιβάλ θεωρείται ένας θεσμός πια, αφού οργανώνεται για τρίτη φορά

Χορωδία Συλλόγου “Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι”
Φέτος, για πρώτη φορά το φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα  ενώ διατηρεί την ελεύθερη συμμετοχή, μας εξηγεί ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Θεοδόσης Αντωνιάδης
Το διαγωνιστικό τμήμα θα περιλαμβάνει 7 κατηγορίες.

Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Συμφωνία"
1.Μικτές χορωδίες
2.Χορωδίες δωματίου/φωνητικά σύνολα μικτά, ανδρικά ή γυναικεία σύνολα
3.Χορωδίες ομοίων φωνών ανδρικές ή γυναικείες
4.Νεανικές χορωδίες μικτές ή γυναικείες
5.Παιδικές χορωδίες
6.Θρησκευτικής μουσικής – a cappella
Μικτές χορωδίες – Χορωδίες ομοίων φωνών ανδρικές ή γυναικείες
7.Φολκλόρ
Μικτές χορωδίες – Χορωδίες ομοίων φωνών ανδρικές ή γυναικείες

"La Vita" Νεανική Χορωδία Τρίπολης



Δεν υπάρχουν σχόλια: