Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κώστας Δημούλης: Προχωρά με δεύτερη ατομική έκθεση στο Άργος και μετά ακολουθεί η Τρίτη στην Τρίπολη

Η «Ενημέρωση» ανακάλυψε τον Κώστα Δημούλη πρώτη (πριν από 17 χρόνια). 
Ο «Παλαμήδης» του έδωσε την αναγκαία καλλιτεχνική ώθηση (με την ομαδική έκθεση στην οποία τον φιλοξένησε πριν λίγους μήνες). 
Με τον «ΔΟΠΠΑΤ», στο Βουλευτικό (Νοέμβριος 2016), έκανε το μεγάλο βήμα στον δρόμο για την καθιέρωση.
Η πρώτη του ατομική έκθεση, με τίτλο «..με χρώμα, μάρμαρο και ξύλο» που με έργα που παρουσιάσθηκαν στο Βουλευτικό του Ναυπλίου (από 6 έως 13 Νοεμβρίου 2016) σχολιάσθηκε θετικά από τον κόσμο που την επισκέφτηκε.
Ο ίδιος, σεμνός από τη φύση του, δεν φαινόταν να μην πιστεύει στην ανταπόκριση που έβλεπε και στα καλά λόγια που του έλεγαν, οι δεκάδες γνωστοί και άγνωστοι επισκέπτες.

Είναι αλήθεια πως ο κόσμος στεκόταν περισσότερο στα γλυπτά που έδιναν πρόσωπο στο μάρμαρο και στον πορόλιθο, από ότι στα έργα του στον καμβά.

Είναι επίσης αλήθεια πως όλοι είχαν να πουν ξεχωριστά λόγια για την μορφοποίηση που έκανε στο ξύλο.

Όμως, η ανεπανάληπτη δουλειά του ήταν η συλλογή από 140 διαφορετικές γκλίτσες -έργα τέχνης- φτιαγμένες από διαφορετικό ξύλο η κάθε μια και με μορφή που ταίριαζε σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας η κάθε μία.

Ο Κώστας Δημούλης, μπήκε σε ένα δρόμο δύσκολο. Η πρώτη ατομική του έκθεση πέτυχε και έτσι, τα νέα του έργα δεν θα του ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα, γιατί, όσοι τον γνώρισαν θα έχουν την απαίτηση και το δικαίωμα «να πάρουν ένα μέρος της αισθητικής ικανοποίησης» του δημιουργού τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΣΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ
«Η γλυπτική ήταν για μένα κάτι το πρωτόγνωρο»! μας δήλωσε και συνέχισε «Να ζωγραφίζω ήξερα. Πρώτη μου απόπειρα ήταν η κατασκευή ενός περιστεριού, από ένα κομμάτι πωρόλιθου… το δεύτερο μου έργο ήταν σε μάρμαρο σκαλίζοντας το κεφάλι του Μ. Αλέξανδρου, από ένα νόμισμα των εκατό δρχ. χρησιμοποιώντας τον ματρακά (σφυρί) και ένα καλέμι οικοδομής. Τα κατάφερα, χωρίς να έχω άλλα εργαλεία. …..Έπειτα συνέχιζα να σκαλίζω…».



Για όσους δεν πρόλαβαν να δουν τις δημιουργίες του αυτοδίδακτου Ναυπλιώτη καλλιτέχνη, που κατάγεται από του Ράφτη της Αρκαδίας, δύο νέες ατομικές εκθέσεις του τους περιμένουν. 

Στο Άργος, στην Αίθουσα Τέχνης «Μέγας Αλέξανδρος», από 26 Νοεμβρίου μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2016 και στην Τρίπολη, αρχές του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: