Νεα

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Τιμάται η απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. Τα “Μουσικά Παλαμήδεια» στο Βουλευτικό με Βυζαντινούς ύμνους και Δημοτικά –ιστορικά- τραγούδια

Μουσική εκδήλωση με τίτλο “ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΑ” διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, σαν στοιχείο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27η Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο.
Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει, Βυζαντινούς ύμνους του Αγίου Αναστασίου Πολιούχου Ναυπλίου και επιλεγμένα εκκλησιαστικά μέρη από τις ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, που θα ερμηνεύσει η «Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Μιχαήλ Μακρή.


Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει άσματα δημώδη, παραδοσιακά, έντεχνα για τ’ Ανάπλι, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία καθώς και άλλα ανθολογημένα τραγούδια με το μουσικό σχήμα «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Το Πρόγραμμα
Α’ Μέρος
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Βυζαντινοί ύμνοι από την ασματική ακολουθία του Αγίου Αναστασίου Ναυπλιέως και επιλεγμένα εκκλησιαστικά μέλη από τον Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.
Β’ Μέρος
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ
1. Στ’Αναπλιού το Παλαμήδι {δύο εκδοχές}. Tσάμικο Πελοποννήσου.
2. Λαλούδι της Μονομπασιάς (Μονεμβασιάς). Καλαματιανό Πελοποννήσου.
3. Ένα πουλάκι ξέβγαινε’πο μέσα από τ’Ανάπλι. Δημοτικό Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.
4. Το κάστρο του Παλαμηδιού. Καθιστικό ελευθέρου ρυθμού
5. Ούλες οι χώρες χαίρονται ή Ανάπλι δώσε τα κλειδιά. Καλαματιανό Πελοποννήσου
6. Παναγία Δέσποινα. Άσμα θεομητορικό, Γερασίμου Πρεβεζιάνου
7. Η Παναγιά (Οπου πίκρα και ορφάνια). Στίχοι: Λευτέρη Παπαδόπουλου, μουσική: Αποστόλου Καλδάρα
8. Ω! Παναγιά Γαλαζιανή. Αιγαιοπελαγίτικο τραγούδι Καλύμνου

9. Κυρά μου Πορταΐτισσα. Τραγούδι Αστυπάλαιας Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια