Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ: Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας προτείνει να τιμηθεί ο Ήρωας της Κύπρου, στρατηγός Ηλίας Γλεντζές

Ηλίας Γλεντζές
Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας, με έγγραφό του, το οποίο απευθύνει προς τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα, προτείνει την λήψη απόφασης ονοματοδοσίας μιας πλατείας ή ενός δρόμου της πόλεως με το όνομα του ήρωα στρατηγού Ηλία Γλεντζέ.
Το σχετικό σκεπτικό αναπτύσσεται στο έγγραφο που κατέθεσαν και το οποίο αναφέρει:

«- Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
- κ.κ. Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα
Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας εκφράζοντας την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αλλά και την ομόθυμη επιθυμία μελών και πολυπληθών φίλων του προτείνει σε Σας την ονοματοδοσία πλατείας ή κεντρικής οδού στην περιοχή Σκάλας - Έλους προς τιμήν του Ήρωα της Κύπρου, στρατηγού Ηλία Γλεντζέ, ο οποίος είναι εκλεκτός Συμπατριώτης μας και μόνιμος κάτοικος της περιοχής μας, με αψεγάδιαστο βίο και ακατάλυτο εθνικό φρόνημα.
 
Αξιοσέβαστος και αξιαγάπητος ο τρισένδοξος στρατηγός, ζει απλά, σεμνά και αθόρυβα ανάμεσά μας και η Τιμή στο πρόσωπό του, εν ζωή, προσδίδει Τιμή σε όλους μας/σας κι όχι απαραιτήτως σ’ Εκείνον που την Τιμή την κέρδισε στο πεδίο της μάχης και του πραγματικού πολέμου ενάντια στον προαιώνιο εχθρό, στην μαρτυρική μας μεγαλόνησο. Θεωρούμε δε περιττό επί του παρόντος να αναφερθούμε με λεπτομέρειες στο αξιοθαύμαστο στρατιωτικό βιογραφικό του, που βέβαια κάθε πατριώτης Λάκωνας και Έλληνας, οφείλει να γνωρίζει…

Ευελπιστώντας ότι με πρωτοβουλία σας, άμεσα θα συζητηθεί, θα ψηφιστεί από το Δ.Σ.,  και εγκαίρως θα υλοποιηθεί το αίτημά μας, Σας ευχαριστούμε θερμά.

Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Β. Λουκάκος (ιατρός)
Ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης (εκδότης)


Δεν υπάρχουν σχόλια: