Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Δήμαρχε Σφυρή …«Να τα πούμε»;


Διαβάζω στο Face Book του Δημήτρη Σφυρή ότι «Εγκρίθηκε η κατασκευή της Μαρίνας Ερμιόνης απο τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοιήκησης» (κρατώ την ορθογραφία όπως στο πρωτότυπο). 
Και αμέσως στην συνέχεια «Η κατασκευή και των δύο Τουριστικών Λιμένων (Ερμιόνης, Πορτο Χελίου) θα τοποθετήσει την Ερμιονίδα στον παγκόσμιο χάρτη και θα την κάνει ανταγωνιστική με τις άλλες μαρίνες της Μεσογείου». Έτσι καταλαβαίνω πως η Ερμιονίδα γίνεται «ανταγωνιστική με τις άλλες μαρίνες της Μεσογείου». Δηλαδή ότι η Ερμιονίδα δεν είναι περιοχή ή Δήμος αλλά… μια απλή μαρίνα.


Παραβλέποντας τον εμφανή βερμπαλισμό στο κείμενο του δημάρχου Ερμιονίδας («θα τοποθετήσει την Ερμιονίδα στον παγκόσμιο χάρτη»), νοιώθω την ανάγκη να του προτείνω, όχι να μάθει την ελληνική γλώσσα αλλά να κοιτάζει για δεύτερη φορά τα κείμενα που γράφει.
Ακόμη καλύτερα, να ζητά από κάποιον άλλο να του τα γράψει και αυτός να ασχολείται με τα προβλήματα των δημοτών. Γιατί, όσο και αν κάνει πως δεν τα γνωρίζει, τα προβλήματα (όπως και οι δημότες του) βοούν.


Φωτογραφία σημερινή
από το sikam.wordpress.com
Περπατά ο κόσμος μέσα στο γραφικά στενά του Κρανιδίου και τον πλακώνει μια μάντρα που καταρρέει. Ακόμα τακτικότερα, τσακίζεται και τραυματίζεται γιατί παραπατά και σκοντάφτει επειδή οι λακκούβες δεν σκεπάζονται. Αν είναι επισκέπτης που διάβασε ή άκουσε για το παραδοσιακό Κρανίδι και πήγε να κάνει μια βόλτα για να θαυμάσει τα παλιά αρχοντικά, φεύγει με μια βαθειά απογοήτευση γιατί βλέπει τις γκρεμίλες να αυξάνονται. Αναρωτιέται «τι δουλειά κάνει ο Δήμαρχος» και όταν του λένε «Αρχιτέκτων»,  ξαναρωτά «Αρχιτέκτων και δεν δείχνει ευαισθησία για την διατήρηση των παραδοσιακών κτισμάτων και την προστασία της φυσιογνωμίας της πόλης»;

Καλές και πρέπουσες οι μαρίνες στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη (για την ακρίβεια έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί πριν από είκοσι χρόνια) αλλά, αυτό τι εμποδίζει να κληθούν οι ιδιοκτήτες των παρατημένων σπιτιών να φροντίσουν για την συντήρησή τους ή την καθαριότητα των ακάλυπτων χώρων που έχουν γίνει εκκολαπτήρια ποντικιών και φιδιών;
Και επειδή από την έγκριση που έδωσε η αποκεντρωμένη μέχρι την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας θα περάσουν κάποια τέρμινα, ίσως θα ήταν πρέπον, ο νάρκισσος δήμαρχος εδώ να αναρτήσει και κάποιες αναγγελίες του τύπου «κλείσαμε τις λακκούβες στον δρόμο τάδε» ή «διορθώσαμε την επικίνδυνη μάντρα του δείνα που γκρεμιζόταν και τον χρεώσαμε όλα τα έξοδα».
Α.ΛΗΘΙΝΟΣ
Υ.Γ.
Χρόνια πολλά Δήμαρχε. Μαζί θα τα ξαναπούμε του χρόνου. Μέχρι τότε, το στιχάκι από τα κάλαντα που λέει «σ’ αυτό το Δήμο που ‘ρθαμε πέτρα να μη ραγίσει», θα το λογοκρίνουμε και δεν θα το λέμε γιατί …σίγουρα η ευχή μας –λόγω της αδιαφορίας σου- δεν θα πιάσει.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το άρθρο και γενικά μου άρεσε. Κάποια σημεία με ενόχλησαν λίγο αλλά δε μπορούσα να καταπιώ ότι αποκαλούσατε το Δήμαρχο μας νάρκισσο. Μετά όμως πρόσεξα ότι έχετε ένα σύνδεσμο. Το πάτησα και με πήγε στο προηγούμενο άρθρο σας που δε το είχα προσέξει. Το διάβασα και κατάλαβα. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι καλός δήμαρχος.
Ένας Κρανιδιώτης που μένει στην Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Όχι Α.Αληθινός Αλλά Αντι Σφυρης.... που κάνει και αμερικανια..... Καλές γιορτες

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κ. Δήμαρχος αποδεικνύεται ότι κατασκευάζει 2 μαρίνες και εσύ τον κατηγορείς για μερικές λακκούβες και μια γκρεμισμένη μάντρα; Μακάρι να έλυνε και το πορόβλημα του νερού και ας έπεφταν και δυο παλιά σπίτια.

Ανώνυμος είπε...

Αληθινε άμα μου βρεις μία λακκούβα λακκούβα μέσα στο κρανιδι φωτογράφισε τη και διμοσιευσετη να τη δούμε να τη φτιάξουμε. σφυρι προχώρα!!

Ανώνυμος είπε...

τρομαρα να τους ερθει και του σφυρη και ολων μαζι !!!!

Ανώνυμος είπε...

δεν τις κατασκευαζει ο κ.δημαρχος τις μαρινες. Ας ελπισουμε πως τα δυο παλια σπιτια δεν θα πεσουν στο κεφαλι κανενος

Ανώνυμος είπε...

Όχι... Όταν χάνονται έργα τα χάνει ο Δήμαρχος. Όταν γίνετε κάτι το κάνουν οι άλλοι....Στα κεφάλια σας μην πέσει η μάντρα